Căldură extremă în Asia: decese și școli închise în India, temperaturi record în China. Se anunță și mai rău

Căldură extremă în Asia: decese și școli închise în India, temperaturi record în China. Se anunță și mai rău

Temperaturile extreme, descrise drept „cel mai rău val de căldură din aprilie din istoria Asiei”, amenință India, China, Thailanda și Laos. Din cauza căldurii, școlile și grădinițele din multe zone au fost închise. Numărul deceselor din cauza caniculei este în creștere.

India, lovită de o căldură neobișnuită FOTO Profimedia

Un val de căldură sever a cuprins o mare parte din Asia, provocând decese și închiderea școlilor în India și temperaturi record în China, anunță The Guardian.

Maximiliano Herrera, climatolog, a descris temperaturile neobișnuit de ridicate drept „cel mai rău val de căldură din aprilie din istoria Asiei”.

Cea mai fierbinte zi

În China , presa locală a raportat că au fost observate temperaturi record pentru aprilie în multe localități, inclusiv în Chengdu, Zhejiang, Nanjing, Hangzhou și în alte zone din regiunea deltei fluviului Yangtze.

Temperaturi neobișnuit de ridicate au fost raportate și în sud-estul Asiei în ultimele zile, inclusiv în Luang Prabang, Laos, care a înregistrat 42,7C în această săptămână, cea mai mare temperatură din istoria sa,a precizat Herrera. Vientiane a înregistrat, de asemenea, sâmbătă, 41,4 C, cea mai fierbinte zi vreodată pentru capitală.

În Thailanda, o stație de monitorizare guvernamentală din Tak, în nord-vestul țării, a înregistrat sâmbătă 45,4 °C, depășind maximul anterior de 44,6 °C atins la Mae Hong Son la 28 aprilie 2016.

Se ia în considerarea declararea stării de urgență termică

În Bangladesh, temperaturile au crescut sâmbătă cu peste 40 de grade Celsius în capitala Dhaka, cea mai fierbinte zi din ultimii 58 de ani, ducând la topirea asfaltului. Un oficial de la Ministerul Mediului, Pădurilor și Schimbărilor Climatice a spus că, dacă căldura nu se diminuează, va declara stare de urgență termică în anumite zone.

În ultimii ani, India a devenit deosebit de vulnerabilă la căldură extremă, iar experții se tem că anul acesta ar putea fi și mai rău. Valul de căldură din aprilie a lovit unele state indiene, iar Departamentul de Meteorologie a emis săptămâna aceasta un avertisment portocaliu cu privire la un val de căldură sever în părți din Bihar, Jharkhand, Odisha, Andhra Pradesh și Bengalul de Vest, toate state cu o proporție mare de muncitori care sunt forțați să lucreze afară chiar dacă temperaturile și umiditatea cresc.

Alertă portocalie

Șase orașe din nordul și estul Indiei au înregistrat temperaturi de peste 44°C, în timp ce capitala Delhi a înregistrat marți 40,4°C. Valul de căldură este de așteptat să continue cel puțin până vineri.

Este probabil ca această caniuclă să continue în Bengalul de Vest și părți din Bihar în următoarele patru zile. În consecință, am emis o alertă portocalie pentru regiune din cauza umidității și a temperaturilor ridicate. Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție,” a anunțat Departamentul de Meteorologie.

Vremea neobișnuit de caldă a generat avertismente și în Thailanda, unde Departamentul de Sănătate a avertizat cu privire la riscul de insolație, în special pentru persoanele care lucrează afară, cum ar fi muncitorii din construcții și fermierii.

Există temeri că temperaturile ridicate ar putea continua în Thailanda dincolo de lunile obișnuite de vară, provocând secetă și distrugerea recoltelor.

13 persoane au murit în timpul unei festivități de premiere

Temperaturile au crescut peste 30C în Japonia, Minamata, din prefectura Kumamoto ajungând la 30,2C, un record din aprilie pentru zonă. Temperaturi extrem de neobișnuite pentru această lună au fost înregistrate și în Asia Centrală, inclusiv în Kazahstan, unde s-au înregistrat 33,6C la Taraz, un record pentru aprilie, și în Turkmenistan și Uzbekistan.

Temperaturile ridicate din India au determinat închiderea școlilor în unele zone, în timp ce 13 persoane au murit și alte opt au primit tratament medical din cauza insolației după un eveniment de premiere care a avut loc în aer liber în statul Maharashtra.

Ministrul-șef al Bengalului de Vest, Mamata Banerjee, a închis toate școlile din acest stat săptămâna aceasta din cauza îngrijorărilor legate de căldura puternică și a îndemnat instituțiile private de învățământ să ia aceleași măsuri. Copiii au avut probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap din cauza căldurii, a spus ea, potrivit presei locale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski