Camera Deputaților: Votul electronic a fost reintrodus la ședințe; au fost făcute 8 teste de acomodare

Votul electronic a fost reintrodus în ședințele Camerei Deputaților, în plenul de marți fiind organizate opt sesiuni de vot electronic pentru acomodarea deputaților cu noul sistem.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a informat, în plen, pe deputați că sistemul de vot a fost supus unei "operațiuni de update".

"Urmare a modificării regulamentului Camerei Deputaților, sistemul de vot electronic a fost supus unei operațiuni de update și a fost auditat de către o terță parte din punct de vedere a conformității cu standardul ISO 27001, sistem de management al securității informației. Urmare a acestei operațiuni, următoarele aspecte au fost implementate: pe ecranul consolei în timpul votului vor fi afișate patru taste digitale inscripționate cu prezent, pentru, contra, abțin, reprezentând opțiunile: prezent, nu votez, vot pentru, vot pentru, vot împotrivă, abținere", le-a explicat Liviu Dragnea deputaților.

El a mai anunțat că, în conformitate cu deciziile Biroului Permanent, nu se vor mai elibera duplicate ale cardului de vot în timpul ședinței de plen, doar în mod excepțional înainte sau după ședință. Dragnea i-a atenționat pe parlamentari că dacă, voluntar, nu vor apăsa nicio tastă, vor fi considerați absenți.

"Intervalul de timp pentru fiecare vot este de 15 secunde până toți deputații se familiarizează cu sistemul de vot", a mai precizat Dragnea, adăugând că a dat dispoziție secretariatului general al Camerei Deputaților să asigure permanent asistență pe toată perioada sesiunilor de vot electronic.

"În aceste condiții, în sfârșit, după o lungă perioadă după o istorie zbuciumată, votul electronic a fost reintrodus în Camera Deputaților", a spus Dragnea.

După testarea sistemului de vot, deputații au votat electronic peste 70 de proiecte care aveau raport de respingere din partea comisiilor de specialitate.

Sistemul de vot electronic nu mai funcționa de anul trecut.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri