Când scăpăm de furtunile violente. Unde vine vara și cât mai plouă, ce ne așteaptă în luna iunie

Când scăpăm de furtunile violente. Unde vine vara și cât mai plouă, ce ne așteaptă în luna iunie

Scăpăm de ciclonul mediteranean, dar ploile și vijeliile vor face parte din peisaj în continuare. Sfârșitul săptămânii aduce temperaturi de vară, dar și fenomene meteo extreme. Conform meteorologilor, va fi un weekend cu soare și temperaturi destul de ridicate în toată țara.

Vreme caldă, dar capricioasă FOTO Shutterstock

Local, în special după-amiaza, vor fi însă câteva averse de ploaie și furtuni.

Sâmbătă, 20 mai, meteorologii anunță vreme caldă care va cuprinde și regiunile vestice. În zonele joase din Banat și Crișana, maximele vor atinge 27 grade Celsius. În sud și est, termometrele vor arăta între 23 și 26 grade Celsius, iar în nord și centru între 21 și 25 grade Ceelsius, anunță România TV.

La prânz și după-amiaza sunt așteptate din nou averse locale, de această dată mai ales în nord-est și, pe alocuri, în sud. Izolat, aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot atinge 10 – 20 l/mp.

Unde va fi cel mai cald

Nici duminică, 21 mai, nu scăpăm de furtuni, îndeosebi în centrul și nord-estul țării. În general, vremea va fi însorită, iar temperaturile se vor încadra între 20 și 26 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud și vest.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Conform prognozei ANM, în următoarele patru săptămâni sunt așteptate ploi, vijelii puternice, grindină, tunere şi fulgere. Vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice şi local la munte, dar şi deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, dar şi deficitară în nord-vest şi centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi local deficitar în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în regiunile sud-estice, vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis