Cârpa de Grindeanu, denunțat la DNA! Amănunte INCENDIARE despre sclavia pesediștilor față de generali din SRI!

Cârpa de Grindeanu, denunțat la DNA! Amănunte INCENDIARE despre sclavia pesediștilor față de generali din SRI!

Cârpa de Grindeanu, denunțat la DNA! Amănunte incendiare despre sclavia pesediștilor față de generali din SRI! Știți pe cine a numit consilier Grindeanu imediat după ce a ajuns prim-ministru? Pe fostul general SRI Gabriel Stătescu! Proaspăt pensionat. Grindeanu l-a numit luni 13 martie 2017 pe Gabriel Stătescu în funcția de consilier de stat în aparatul propriu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Stătescu este general de brigadă cu o stea în SRI, fiind trecut în rezervă de președintele Iohannis pe 8 martie, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. În SRI, Gabriel Stătescu a condus Directiei pentru comunicatii și IT. 

Citiți mai jos denunțul depus vineri la DNA de Florin Ghiulbenghian și o să realizați cât de sclavi sunt pesediștii generalilor din SRI. Și cam ce mecanisme au acționat asupra lui Dragnea, cel mai mare sclav în viață, ca Grindeanu să ajungă șef la ANCOM. De asemenea, Ghiulbenghian solicită procurorilor DNA să ridice de urgență documentele de la ANCOM, dat fiind faptul că Sorin Grindeanu este noul șef al instituției și ar putea altera documentele:

”In fapt, subsemnatul Ghiulbenghian Florin Mihai, in urma informatiilor furnizate de catre generalul SIE in rezerva Nicolae Iana, am procedat la verificarea modului in care societatea comerciala RCS & RDS S.A. a achizitionat de la societatea comerciala 2K Telecom S.R.L. licentele de utilizare a frecventelor radio pe care aceasta le utiliza in baza castigarii unei licitatii a ANCOM.

Astfel, am constatat ca, in cursul lunii iulie 2013, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inamanat societatii comerciale 2K Telecom licentele de utilizare a frecventelor radio in banda de 2600 MHz, in urma castigarii licitatiei organizate de ANCOM in cursul anului 2012. Societatea comerciala 2K Telecom a achitat ANCOM suma de 6.601.000 Euro pentru licentele de utilizare. Societatea comerciala RCS & RDS a participat si ea la licitatia din 2012 si a castigat licentele de utilizare a doua blocuri de frecvente radio in banda de 900MHz, pentru care a platit suma de 40 milioane Euro, dar nu a licitat pentru blocurile de frecventa din banda de 2600 MHz, desi acestea, din punct de vedere tehnic, ii erau extrem de necesare pentru oferirea de servicii de comunicatii de telefonie mobila de viteza mare.

Prin contractele incheiate intre ANCOM si castigatorii licentelor s-au stabilit conditii tehnice minimale pe care acestia trebuiau sa le respecte, sub penalizarea pierderii respectivelor licente. Datorita conditiilor din piata si a inceperii urmaririi penale impotriva grupului de firme controlate de catre numitul Ghita Sebastian Aurelian, societatea comerciala 2K Telecom nu a putut sa-si indeplineasca obligatiile contractuale si, in mod normal, ANCOM ar fi trebuit sa rezilieze contractul de uilizare a frecventelor. Cu toate acestea, in urma pesiunilor exercitate de numitul Statescu Gabriel asupra lui Grindeanu Sorin, ministru de resort in acea perioada, ANCOM, in baza ordinului ministrului, a decis, in august 2015, sa accepte cesionarea licentelor direct de la societatea 2K Telecom SRL catre societatea comerciala RCS & RDS S.A., cu plata unei sume importante de bani care reprezinta prejudicul direct creat ANCOM prin nerespectarea contractului initial. Exista suspiciunea intemeiata ca o parte din suma incasata abuziv de catre numitul Ghita Sebastian prin aceasta operatiune ilegala a servit platii serviciilor prestate de catre numitii Grindeau Sorin si Statescu Gabriel, precum si altora, pentru ajutorul dat. Mentionez de asemenea ca respectivele blocuri de frecvente radio erau solicitate si de firmele concurente din piata de telecomunicatii mobile, prejudiciul creat statului prin acceptarea ilegala a cesionarii acestora fiind astfel mai mare decat valoarea de transfer achitata de RCS&RDS SA.

De altfel, in baza raportului Curtii de Conturi redactat in anul 2016 si prezentat Ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale din acea perioada, a rezultat ca activitatea de mentenanta si service prestata de 2K Telecom SRL pentru beneficiarul ANCOM poduce un prejudiciu anual de peste 500.000 de Euro. In urma discutiilor cu functionari ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale au rezultat indicii ca respectivul Raport a fost blocat prin interventia directa a lui Sarbu Ilie, socrul premierului in functie la acea data si vicepresedinte al Curtii de Conturi, cu scopul clar de a proteja activitatea infractionala a societatii 2k Telecom, coordonata de Ghita Sebastian, in coniventa infractionala cu functionari din cadrul ANCOM si al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Si va solicit respectuos ca, luand in considerare numirea numitului Grindeanu Sorin in functia de Presedinte al ANCOM, pozitie din care are posibilitatea de a alterea si distruge dovezile privind infractiunile reclamate, comise in perioada in care era Ministrul Comunicatiilor, sa dispuneti cu maxima celeritate ridicarea de la ANCOM a documentelor probatorii mentionate de mine, precum si sa luati toate masurile legale pentru a determina oprirea posibilelor tentative de influentare a martorilor de catre numitul Grindeanu Sorin”, se arată în denunțul depus de Ghiulbenghian la DNA.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...