Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Cosmonautul rus Ivan Wagner, aflat în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale, a publicat pe Twitter un video, unde se pot distinge cinci obiecte neidentificate în zbor, informează RIA Novosti conform Vești Rusia.
El a explicat că filma aurora boreală deasupra Antarcticii.

”Dar în înregistrarea video veți observa și altceva decât aurora în sine… În secundele 9-12 apar cinci obiecte ce evoluează în zbor paralel și la aceeași distanță unul față de celălalt”, a comentat Vagner.

El s-a întrebat ce ar putea fi: meteoriți, sateliți sau altceva. ”Informația a fost adusă la cunoștința corporației Roskosmos. Materialele au fost transmise spre analiză Institutului Central de Cercetări Științifice în Domeniul Construcțiilor de Mașini (ȚNIImaș, principalul centru de cercertări științifice al Roskosmos, în care intră și Centrul pentru Coordonarea Zborurilor Spațiale, n.r.) și Institutului pentru Studii Spațiale al Academiei de știință a Rusiei”, a adăugat cosmonautul.

La bordul Stației Spațiale Internaționale lucrează, în prezent, alături de Wagner, rusul Anatoli Ivanișin și americanul Christopher Cassydi.

 
 
 
WATCH: Russian astronaut Ivan Vagner was hoping to capture something spectacular on camera from his current home aboard the International Space Station — the aurora borealis passing over the Antarctic.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…