Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Cosmonautul rus Ivan Wagner, aflat în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale, a publicat pe Twitter un video, unde se pot distinge cinci obiecte neidentificate în zbor, informează RIA Novosti conform Vești Rusia.
El a explicat că filma aurora boreală deasupra Antarcticii.

”Dar în înregistrarea video veți observa și altceva decât aurora în sine… În secundele 9-12 apar cinci obiecte ce evoluează în zbor paralel și la aceeași distanță unul față de celălalt”, a comentat Vagner.

El s-a întrebat ce ar putea fi: meteoriți, sateliți sau altceva. ”Informația a fost adusă la cunoștința corporației Roskosmos. Materialele au fost transmise spre analiză Institutului Central de Cercetări Științifice în Domeniul Construcțiilor de Mașini (ȚNIImaș, principalul centru de cercertări științifice al Roskosmos, în care intră și Centrul pentru Coordonarea Zborurilor Spațiale, n.r.) și Institutului pentru Studii Spațiale al Academiei de știință a Rusiei”, a adăugat cosmonautul.

La bordul Stației Spațiale Internaționale lucrează, în prezent, alături de Wagner, rusul Anatoli Ivanișin și americanul Christopher Cassydi.

 
 
 
WATCH: Russian astronaut Ivan Vagner was hoping to capture something spectacular on camera from his current home aboard the International Space Station — the aurora borealis passing over the Antarctic.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel