Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Ce a surprins un astronaut rus filmând aurora boreală deasupra Antarcticii

Cosmonautul rus Ivan Wagner, aflat în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale, a publicat pe Twitter un video, unde se pot distinge cinci obiecte neidentificate în zbor, informează RIA Novosti conform Vești Rusia.
El a explicat că filma aurora boreală deasupra Antarcticii.

”Dar în înregistrarea video veți observa și altceva decât aurora în sine… În secundele 9-12 apar cinci obiecte ce evoluează în zbor paralel și la aceeași distanță unul față de celălalt”, a comentat Vagner.

El s-a întrebat ce ar putea fi: meteoriți, sateliți sau altceva. ”Informația a fost adusă la cunoștința corporației Roskosmos. Materialele au fost transmise spre analiză Institutului Central de Cercetări Științifice în Domeniul Construcțiilor de Mașini (ȚNIImaș, principalul centru de cercertări științifice al Roskosmos, în care intră și Centrul pentru Coordonarea Zborurilor Spațiale, n.r.) și Institutului pentru Studii Spațiale al Academiei de știință a Rusiei”, a adăugat cosmonautul.

La bordul Stației Spațiale Internaționale lucrează, în prezent, alături de Wagner, rusul Anatoli Ivanișin și americanul Christopher Cassydi.

 
 
 
WATCH: Russian astronaut Ivan Vagner was hoping to capture something spectacular on camera from his current home aboard the International Space Station — the aurora borealis passing over the Antarctic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”