Ce șanse are Moldova să câștige Eurovision 2023 VIDEO

Ce șanse are Moldova să câștige Eurovision 2023 VIDEO

După ce România a ratat calificarea și în acest an la Eurovision, în finala competiției de la Liverpool a rămas Republica Moldova. Piesa „Soarele şi luna” a lui Pasha Parfeni se luptă cu melodiile altor 25 de țări. Potrivit sondajelor, șansele de a obține un loc fruntaș sunt minime.

Republica Moldova urmează să urce, pe scena Eurovision, sâmbătă seara, cu o piesă în limba română, ce are „nunta” ca tematică. Deși se remarcă prin originalitate și îmbinarea de ritmuri, nu a reușit să ajungă în topul favoriților publicului.

Pe ce loc este Republica Moldova în topul pariurilor

Oameni din întreaga Europă și nu numai au pariat, ca în fiecare an, pentru piesa favorită sau despre care cred că are cele mai mari șanse să fie câștigătoarea competiței. Pe primul loc se situează Suedia. Loreen, artista care a mai câștigat trofeul Eurovision , în urmă cu 11 ani, a revenit cu piesa „Tattoo” și se pare că a reușit să cucerească, din nou, inimile ascultătorilor.

Pe podium, locurile doi și trei sunt ocupate de Finlanda și Ucraina. Melodiile Israelului, Norvegiei și Spaniei sunt, de asemenea, foarte bine cotate.

Cât despre Republica Moldova, aceasta se situează, potrivit rezultatelor caselor de pariuri, centralizate pe pagina eurovisionworld.com, la coada clasamentului. Este abia pe locul 22 din 26.

Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision FOTO Captură

Din punct de vedere liric, este un cântec de nuntă infuzat cu imagini ale naturii simbolizând armonia dintre cei doi tineri căsătoriţi. Din punct de vedere muzical, este genul de lucru pe care producătorii din 'Fast & Furious' l-ar dubla într-o scenă de club de noapte din Europa de Est”, comenta BBC, înainte chiar de semifinale.

Ordinea intrării în concurs, în finala de sâmbătă seara este următoarea: Austria, Portugalia, Elveţia, Polonia, Serbia, Franţa, Cipru, Spania, Suedia, Albania, Italia, Estonia, Finlanda, Cehia, Australia, Belgia, Armenia, Moldova, Ucraina, Norvegia, Germania, Lituania, Israel, Slovenia, Croaţia şi Marea Britanie.

Cine este Pasha Parfeni

Cântărețul venit să reprezinte Republica Moldova în Marea Britanie nu se află nici el pentru prima oară pe scena Eurovision. Tot în anul 2012 a participat cu piesa „Lăutar”, la Baku, unde, la fel ca și în acest an, s-a confruntat cu Loreen.

Pavel Parfeni, cunoscut sub numele de scenă Pasha Parfeni, s-a născut la 30 mai 1986, Orhei, și a fost membru al formației SunStroke Project.

În anul 2017, fosta sa trupă, din care s-a retras în 2010, a obţinut cel mai bun rezultat al Republicii Moldova din istoria Eurovision: locul 3, cu piesa „Hey, Mamma!”.

Finala concursului Eurovision 2023 va putea fi urmărită, la noi în țară, pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...