Cele mai bune echipamente pentru airsoft

Cele mai bune echipamente pentru airsoft

Interesul sporit pentru airsoft a făcut ca pasionații și chiar începătorii care își doresc să încerce acest nou hobby să fie din ce în ce mai atenți la calitatea și diversitatea echipamentelor folosite în acest joc.

Airsoftul este un joc de strategie militară pentru a cărui desfășurare este nevoie de o recuzită specială: replici ale unor arme reale, dar care nu sunt letale și care funcționează doar cu niște bile din plastic, echipamente tactice și de protecție. 

Două echipe adverse se întâlnesc într-un cadru organizat și pe baza unor tehnici și tactici de natură militară, încearcă să se cucerească una pe cealaltă, simulând un conflict. Scopul fiecărui jucător de airsoft este acela de elimina cât mai mulți adversari. Airsoftul se practică doar în locații private și securizate, fără să aibă acces public din exterior și evident în baza unor sisteme de siguranță. Publicul exterior nu are acces, întrucât legislația în vigoare interzice folosirea și expunerea armelor de airsoft în public.

Deși centrele speciale speciale unde se desfășoară jocul în sine pun la dispoziția participanților posibilitatea de a închiria atât replici, cât și echipamente de protecție, microbul airsoftului prinde destul de repede și astfel jucătorii își doresc propriile replici și echipamente. 

Cei care transformă acest mod de a petrece timpul liber într-un hobby cu adevărat, duc deja acest joc la un al nivel și își doresc pistoale airsoft din ce în ce mai sofisticate. Vestea bună că în mediul online există site-uri de specialitate unde găsești o varietate de replici, echipamente de protecție, elemente vestimentare de natură militară și diverse alte accesorii. NRG este unul dintre cele mai mari magazine online, cu o ofertă de sute de arme de airsoft, de diferite tipuri, de la o mulțime de branduri și la cele mai avantajoase prețuri. 

În funcție de mecanismul pe baza căruia funcționează, există 3 variante de arme airsoft:

  • Arme airsoft manuale care funcționează prin activarea unui arc de către un piston, se înarmează la fiecare tragere și au cel mai accesibil preț. Sunt de regulă preferate pentru locațiile indoor.
  • Armele airsoft eletrice funcționează pe bază de propulsie electrică care este generată de un arc. Au o baterie reîncărcabilă, au o viteză destul de mare și pot fi folosite atât în locații interioare, cât și exterioare.
  • Armele airsoft pe gaz sau cu Co2 sunt folosite de regulă de către cei care sunt deja inițiați în acest sport. Funcționează pe baza încărcării cu gaz sau cu capsule de Co2 și sunt arme puternice.

Pentru practicarea acestui sport, dincolo de replicile armelor, ai nevoie și de echipament de protecție. Ochelarii și măștile de protecție sunt obligatorii, întrucât, deși bilele sunt din plastic și de dimensiuni mici, la viteze mai mari pot provoca anumite neplăceri, mai ales într-o zonă sensibilă ca cea a feței. Pe lângă ochelarii de protecție, în funcție și de duritatea mediului în care se desfășoară jocul, participanții pot apela și la căști, genunchiere și cotiere.

Un aspect și mai interesant la acest joc este faptul că pentru o experiență cu adevărat completă, poți să apelezi și la elemente vestimentare cu tentă militară. Iar cei care sunt pasionați cu adevărat de acest sport au o întreagă uniformă atunci când merg pe terenul de joacă. Bocanci, pantaloni, tricouri, veste și geci de camuflaj, completate de diverse accesorii ca tocuri pentru arme, centuri și chiar sisteme de comunicații, fac ca acest joc să devină aproape real.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...