China a marcat 90 de ani de existență a armatei sale printr-o mare paradă militară

China a marcat 90 de ani de existență a armatei sale printr-o mare paradă militară

China a marcat duminică 90 de ani de existență a Armatei sale Populare de Eliberare printr-o mare paradă militară, care a avut loc în imensa sa bază militară Zhurihe, aflată la circa 400 km nord de Beijing, relatează DPA și AFP.

Parada a fost urmărită de la tribună de către președintele țării, Xi Jinping. Sute de vehicule, blindate și rachete, precum și mii de soldați au defilat departe de public. Ea a fost transmisă de către televiziunea națională. Media străine nu au fost invitate pentru a transmite despre eveniment. Defilarea a fost survolată de elicoptere care au format numărul ''90'' pe cer, fiind urmate de avioane de luptă.
Într-un discurs rostit în fața trupelor, președintele Xi Jinping a făcut apel la armată să urmeze ''direcția absolută'' a partidului comunist chinez și să fie gata ''să învingă orice invadator'' potențial. ''Lumea nu este în întregime în pace și pacea trebuie salvgardată. Mai mult ca în oricare alt moment din istorie, trebuie să clădim o armată a poporului puternică'', a spus președintele chinez.
Armata chineză este cea mai mare din lume în termeni de efective: două milioane de oameni sub drapel. Din punct de vedere al bugetului, ea se află pe locul al doilea în lume, cu mult în urma celei americane, dispunând de un buget de 143 miliarde de euro pentru 2017, în creștere cu 7 la sută față de anul trecut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep

3 VIDEO Dramoletă PSD / Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

4 Ultima știre despre fata cea mare a lui Gabi Balint este că a renunțat la sutien...

5 VIDEO Controverse după ce tânăra generație a aflat că Aguilera a concurat la Cerbul de Aur și a plecat acasă învinsă de Narcisa Suciu