Ciclism - Turul Franței: Marcel Kittel a câștigat etapa a 2-a, Geraint Thomas rămâne cu tricoul galben

Ciclism - Turul Franței: Marcel Kittel a câștigat etapa a 2-a, Geraint Thomas rămâne cu tricoul galben

Ciclistul german Marcel Kittel (Quick-Step) a câștigat duminică la sprint etapa a 2-a a Turului Franței, disputată pe distanța de 203,5 km între Dusseldorf (Germania) și Liege (Belgia), iar galezul Geraint Thomas (Sky) rămâne cu tricoul galben.

Înregistrat în 4 h 37 min 06/100, Marcel Kittel (Quick-Step) a fost urmat cu același timp de campionul Franței, Arnaud Demare (FDJ), clasat pe locul 2, și de un alt german, Andre Greipel (Lotto), care a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Cu același timp au mai fost cronometrați o serie de cicliști, printre care englezul Mark Cavendish (Dimension Data), ocupantul locului 4.

Primii doi clasați în ediția de anul trecut, englezul Chris Froome (Sky) și francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale), au suferit căzături fără gravitate.

În clasamentul general, lider este Geraint Thomas, 4h53:10, urmat de Stefan Kung (Elveția/BMC), la 0:05, Marcel Kittel, la 0:06, Vasil Kirienka (Belarus/Sky), la 0:07, Matteo Trentin (Italia/Quick-Step), la 0:10, Chris Froome, la 0:12 etc.

Luni este prevăzută etapa a 3-a, Verviers (Belgia) — Longwy, cu o lungime de 212,5 km. Etapa a 3-a va marca astfel intrarea în Franța.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?