Cine e Barabulică, violatorul gerontofil. A recidivat siluind o bătrână paralizată

Cine e Barabulică, violatorul gerontofil. A recidivat siluind o bătrână paralizată

Un recidivist, Costel Barabulică, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Zăneşti, judeţul Neamţ, a ajuns iar după gratii, fiind arestat preventiv pentru aceleaşi infracţiuni pentru care, acum şase ani, îi aduceau o condamnare destul de mare.

„Scenariile“ fărădelegilor pe care le-a comis sunt identice în ambele situaţii. La adăpostul întunericului, ştiind că victimele locuiesc singure şi sunt în vârstă, intra în locuinţele acestora, le viola şi apoi le jefuia de banii pe care îi găsea prin case, profitând de faptul că erau în imposibilitatea de a se apăra. 
 
A doua faptă a fost comisă la puţin timp după ispăşirea unei sentinţe de peste şapte ani de detenţie. Pe 8 martie 2021, Barabulică era arestat preventiv de magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ, acuzaţiile aduse fiind viol şi tâlhărie calificată, victimă fiind o consăteancă septuagenară. 
 
Faptele lui sunt cu atât mai condamnabile dacă avem în vedere că victima agresiunii nu s-a putut apăra în nici un fel, nu din cauza vârstei înaintate faţă de a agresorului, ci de faptul că bătrâna de 75 de ani era imobilizată la pat din cauza unei afecţiuni medicale, lucru ştiut de infractorul privat de libertate. Din casa septuagenarei, a sustras câţiva lei. După ce victima a reuşit să anunţe cele petrecute, pe 7 martie s-a format un grup format din cadre de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la Poliţia Piatra Neamţ, fiind demarate cercetări, iar în scurt timp s-a reuşit identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. 
 
„În noaptea de 6 spre 7 martie 2021, un bărbat de 45 de ani, ar fi pătruns în locuinţa unei femei 75 de
ani, din Zăneşti, imobilizată la pat, pe care a constrâns-o să-i înmâneze 7 lei. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, profitând de imposibilitatea femeii de a se apăra şi prin constrângere, ar fi dezbrăcat-o şi ar fi întreţinut, împotriva voinţei sale, un raport sexual cu aceasta, după care a părăsit incinta imobilului“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Infracţiunea din noaptea de 24/25 iulie 2014 

Costel Barabilică a fost depistat pe un teren agricol din localitatea de domiciliu, iar la vederea oamenilor legii a încercat să fugă, dar fără folos, deoarece la căutarea lui au fost angrenaţi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. 
 
În 2015, individul din Zăneşti era condamnat de magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ la o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie,
 
distrugere şi viol. Faptele reţinute în sarcina învinuitului au avut loc în noaptea de 24/25 iulie 2014, când în puterea nopţii a intrat în casa unei sexagenare. Intenţia iniţială era de a prăda femeia de 67 de ani, mizând pe faptul că în vârstă fiind, acasta nu-i va simţi prezenţa în locuinţă. 
 
Numai că, imediat ce a intrat în imobil, a fost surprins de viitoarea victimă. Când şi-a dat seama că a fost deconspirat, intrusul a trecut la violenţe fizice, s-a apropiat de bătrână, a imobilizat-o, şi cum raportul de forţe era în favoarea lui a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale. Nu s-a mulţumit doar cu faptul că a batjocorit partea vătămată şi s-a gândit să nu plece cu „mâna goală“. 
 
A cotrobăit prin casă, dar nu a găsit nimic, astfel că i-a cerut femeii economiile pe care le deţinea.
De frică, victima i-a dat 350 de lei, atât cât îi mai rămăsese din pensie. Îngheţată de spaimă şi umilită de musafirul nepoftit, care i-a spus că nu spună nimănui despre cele întâmplate, septuagenara a aşteptat să se facă dimineaţă, apoi a mers la postul de poliţie din comună unde a reclamat ce i-a fost să pătimească, relatează Adevărul.
 

Barabulică, la momentul primei arestări, în 2014

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran