Cine este Rareș Prisacariu, câștigătorul sezonului 13 „Românii au talent”. Copilul carea stârnit valuri de controverse VIDEO

Cine este Rareș Prisacariu, câștigătorul sezonului 13 „Românii au talent”. Copilul carea stârnit valuri de controverse VIDEO

Rareș Prisacariu , copilul care a uimit la fiecare apariție TV, este câștigătorul sezonului 13 „Românii au talent” . Puștiul a izbucnit în lacrimi, emoționat de ceea ce a trăit pe scena de la Românii au Talent. Prezența sa în concurs a fost însă însoțită de controverse.

Votul publicului a decis ca, în acest sezon, marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, să meargă la Rareș Prisacariu.

Întreaga sală a izbucnit în urale când au auzit numele câștigătorului. Pavel Bartoș și Smiley i-au înmânat trofeul sezonului 13 „Românii au talent”.

Rareș Prisacariu are șapte ani și este din Botoșani. Genialul puști are o capacitate excepțională de memorare, recită din Eminescu, dar și proză sau monologuri și dă adevărate lecții de patriotism. Este pasionat de lectură, a citit până acum peste 200 de cărți, dar, în aceeași măsură, îi place actoria pe care o studiază la Școala Populară de Artă din Botoșani. Spune că, atunci când va fi mare, vrea să fie „actor popular, național și internațional“.

Participarea sa la „Românii au talent” a generat valuri de reacții. Băiețelul a fost trimis direct în finala talent-show-ului, însă calificarea i-a adus și comentarii negative.

„Rușine celor care au folosit un copil de şapte ani”

Radu Herjeu, fost membru CNA, s-a arătat indignat de prestația copilului , argumentând că băiatul de șapte ani nici măcar nu a înțeles mesajul poeziei pe care a recitat-o.

„Rușine celor care au folosit un copil de şapte ani (care răspunde la întrebarea „De ce te cheamă x?” cu „Așa m-au botezat părinții!”) pentru a transmite un mesaj cu care nu doar că nu are nimic în comun, dar 99% îi este inaccesibil (ca limbaj, subiect, conjunctură, implicații). Și care, mai mult ca sigur, habar n-au ce înseamnă „silnicii”. Dar el, sunt convins, știe! Mult mai cringe decât alți copii care, pe aceeași scenă, la vârste apropiate, cântau cu patos despre pierderea iubirii vieții lor sau despre trădarea în dragoste”, a scris Radu Herjeu, pe pagina lui de Facebook.

„Fenomen“ sau „roboțel“

Pe pagina oficială a concursului de la Pro TV, pe Instagram și YouTube, dar și pe pagina personală de Facebook a lui Rareș , au curs, aseară și de-a lungul aparițiilor sale, aprecierile referitoare la prestația lui dar și mesajele care au contestat-o.

  • Felicitari! Bravo, copil frumos și talentat! Ai meritat din plin Trofeul.
  • Felicitări, Rareș, ești Luceafărul dintre stele, ca și înaintașul tău pe care îl prețuiești așa mult! Ai strălucit mai mult decât ceilalți pentru că a fost Dumnezeu cu tine și de care să nu te despărți niciodată.
  • Mult succes în continuare, dar să te bucuri și de copilărie!
  • Mă bucur foarte mult că a câștigat acest copil minunat, merită toți copii ca țara să investească în ei ca să aibă viitorul asigurat, Doamne ajută să avem cât mai mulți copii buni, inteligenți, școliți cu iubire de acest ținut românesc.
  • Are o dicție și o intonație corectă, dar nu asta înseamnă talent. Înseamnă exercițiu, repetiție. Este un mic roboțel. Și nu vreau să jignesc pe nimeni dar cred că lipsa cititului și a unei minime educații culturale fac pe unii să se minuneze de copilul asta.
  • Peste 15-16 ani va fi un nimeni dacă părinţii nu se vor trezi la realitate! Este un copil timorat, care nu știe să se bucure de copilărie, care nu are nici o trăire! Recită mecanic o poezie... dacă îl întrerupi nu mai știe unde a rămas, nu mai poate continua! Uitaţi-vă cu atenţie la el, că pe scenă nici nu știe ce e cu el, nu se poate bucura de așa-zisul „succes“, nu conștientizează nimic.
  • Câtă tristețe și confuzie are în suflețel.. asta nu observă nimeni. Câtă maturitate îngrămădită cu forța în creierașul lui... Stimați părinți, lăsăți copiii să fie copii!
  • Este ca un robot, nu înțelege mai nimic din ce spune, se vede că e obligat să facă ceea ce face. Dacă l-ar întreba cineva la ce se referă un citat mai complicat dintr-o poezie, nu ar reuși să explice.
  • De ce nu a venit cu o poezie mai de copii? Eu nu m-am bucurat că a ajuns în finală... Copilul are doar o memorie bună, dar nu cred că înțelege ceva din ce a recitat.

Pe pagina de Facebook a lui Rareș Prisacariu a fost transmis un mesaj de mulțumire pentru cei care i-au apreciat și susținut prezența la „Românii au talent”:

„Vă mulțumim! Rareș este recunoscător pentru toată susținerea dumneavoastră!”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia