Cioloş anunţă înfiinţarea primelor comunităţi locale ale Platformei România 100

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, vineri, înfiinţarea în cadrul Platformei România 100 a primelor şase comunităţi locale în ţară şi străinătate, la Bucureşti (Titan), Buzău, Alba Iulia, Londra, Paris şi Bruxelles.

"Cei care au întrebat cum pot să se implice primesc acum o nouă parte a răspunsului nostru. Nu există scurtături pentru a schimba în bine, cu adevărat, România. E nevoie de mai mulţi, de timp şi de implicare, pentru ca, în final, să ne fie mai bine tuturor. Dincolo de cele 15 comunităţi tematice care lucrează la idei şi propuneri în domeniile în care vrem nu doar să spunem că lucrurile pot merge mai bine, ci să şi venim cu soluţii pentru o viziune de dezvoltare a României, am lansat şi ideea de implicare de jos în sus prin intermediul comunităţilor locale. Oameni cu iniţiativă au început să se organizeze", se arată într-un mesaj postat de Cioloş, pe Facebook.

Pe pagina de Facebook a organizaţiei se menţionează că înfiinţarea celor şase comunităţi locale este un prim pas în dezvoltarea Platformei în judeţele, oraşele, cartierele şi satele României. Alte câteva zeci de aplicaţii pentru înfiinţarea de comunităţi locale sunt în acest moment în analiză, precizează sursa citată.

"De altfel, încă de la înfiinţare, am anunţat că Platforma România 100 se va sprijini pe doi piloni esenţiali: comunităţile tematice şi comunităţile locale. În acest moment, în cele 15 comunităţi tematice sunt implicaţi sute de specialişti care au început să lucreze la proiecte şi documente specifice fiecărui domeniu major de dezvoltare al României. Înfiinţarea comunităţilor locale este în acest moment o prioritate a Platformei România 100 pentru că suntem conştienţi că schimbarea nu se poate produce de la sine şi fără o implicare masivă în locul în care trăim împreună cu familiile şi prietenii. Exemplul membrilor Platformei România 100 din Bucureşti - Titan, Buzău, Alba Iulia, Londra, Paris şi Bruxelles poate fi multiplicat în orice colţ al ţării în care oamenii oneşti care vor să-şi ajute semenii îşi unesc forţele pentru binele comunităţii în care trăiesc. Suntem peste 40.000 de persoane înscrise pe site-ul Platformei România 100. Avem nevoie ca, prin dumneavoastră, să ne conectăm mai bine la realităţile din teritoriu", mai susţine sursa citată. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?