Cîțu (PNL): Execuția bugetară - un dezastru; o rectificare bugetară pozitivă atrage automat comisie parlamentară de anchetă

Cîțu (PNL): Execuția bugetară - un dezastru; o rectificare bugetară pozitivă atrage automat comisie parlamentară de anchetă

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat joi că execuția bugetară este un "dezastru", punctând că în cazul unei rectificări bugetare pozitive va fi solicitată comisie parlamentară de anchetă.

 

"Execuția bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost și cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. (...) În acest moment, pe această execuție bugetară deficitul se duce către 4% la sfârșitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuție bugetară atrage consecințe. Primele consecințe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele — taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri — dar au rămas altele", a spus Cîțu, într-o conferință de presă.

El a susținut că o soluție cu care ar putea veni PSD ar putea fi tranzacțiile financiare, despre care a spus că va fi dezastruoasă pentru economie, deoarece ar însemna costuri mai mari pentru români.

"O a doua soluție la care știm că se lucrează (...) este dispariția Pilonului II de pensii", a arătat Cîțu, precizând că aceasta va fi o metodă de aducere de bani la buget pe termen scurt.

El a indicat și că din programul de guvernare au dispărut măsurile privind relaxarea fiscală.

"Având în vedere această execuție bugetară și tot ce se întâmplă cu programul de guvernare, rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu", a spus Cîțu.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”