Ciucă, după şedinţa pe tema energiei: Guvernul continuă pregătirea sezonului rece. Ministerul Energiei şi ANRE, aşteptate cu noi detalii despre piaţă

Ciucă, după şedinţa pe tema energiei: Guvernul continuă pregătirea sezonului rece. Ministerul Energiei şi ANRE, aşteptate cu noi detalii despre piaţă

„La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populaţiei şi economiei româneşti alimentarea cu energie. Aşa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetăţenilor şi economiei. În paralel, stabilim noi responsabilităţi pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunităţile pe care România le are la nivel naţional şi geo-strategic”, a afirmat premierul Ciucă în cadrul primei reuniuni convocate a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, mecanismul fiind constituit miercuri şi coordonat de şeful Executivului, arată un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, „în cadrul reuniunii s-a discutat despre identificarea soluţiilor pentru aplicarea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie.

Prim-ministrul a stabilit un plan de acţiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producţiei de energie, cât şi din punct de vedere bugetar”.

Sursa citată a mai menţionat că, „la solicitarea premierului, Ministerul Energiei va prezenta în data de 22 august situaţia programelor de investiţii în capacităţile de producţie, atât ale companiilor de stat, cât şi cele dezvoltate de mediul privat”. De asemenea, „tot în cursul zilei de luni, 22 august, ANRE va transmite Guvernului României o informare cu privire la evoluţia pieţei energetice din ianuarie până în prezent, cât şi cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin reglementate prin OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei”.

„De asemenea, până la data de 31 august a.c., Ministerul Energiei va transmite Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic”, mai arată Guvernul.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei