Clădire a Uniunii Europene din Sofia, vandalizată de protestatari bulgari cu steaguri rusești

Clădire a Uniunii Europene din Sofia, vandalizată de protestatari bulgari cu steaguri rusești

Clădirea găzduiește unul dintre birourile Uniunii Europene, iar manifestanții bulgari au cerut guvernului lor să nu mai acorde ajutor Ucrainei.

Clădire a Comisiei Europene din Sofia FOTO: Veselin Borishev RFE/RL

Mai mulți protestatari pro-Rusia au aruncat cu vopsea roșie pe clădirea din sticlă și oțel unde se află sediul reprezentanței Comisiei Europene și ai Parlamentului European.

Circa 1.000 de oameni au demonstrat duminică la Sofia, într-o acțiune organizată de mai multe organizații neguvernamentale și persoane publice pro-Kremlin.

Printre participanți s-au numărat membri ai partidului anti-UE Renașterea, precum și parlamentari.

Bulgaria este una dintre țările care au fost mai puțin favorabile eforturilor de a sprijini Ucraina. Sub conducerea fostului prim-ministru bulgar Kiril Petkov, un politician pro-UE, Bulgaria a furnizat în secret combustibil și muniție Ucrainei în primele luni de război.

În schimb, Renașterea și Partidul Socialist Bulgar, succesor al Partidului Comunist, au votat împotriva trimiterii de ajutor militar către Ucraina, susținând că astfel de acțiuni ar putea împinge țara în război.

Sarnela Vodenicearova, care a participat la organizarea demonstrației, a declarat că scopul protestelor este de a strânge suficiente semnături pentru a organiza un referendum cu întrebarea dacă țara ar trebui să fie „atrasă în războaie”, o caracterizare înșelătoare a situației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...