Clădire a Uniunii Europene din Sofia, vandalizată de protestatari bulgari cu steaguri rusești

Clădire a Uniunii Europene din Sofia, vandalizată de protestatari bulgari cu steaguri rusești

Clădirea găzduiește unul dintre birourile Uniunii Europene, iar manifestanții bulgari au cerut guvernului lor să nu mai acorde ajutor Ucrainei.

Clădire a Comisiei Europene din Sofia FOTO: Veselin Borishev RFE/RL

Mai mulți protestatari pro-Rusia au aruncat cu vopsea roșie pe clădirea din sticlă și oțel unde se află sediul reprezentanței Comisiei Europene și ai Parlamentului European.

Circa 1.000 de oameni au demonstrat duminică la Sofia, într-o acțiune organizată de mai multe organizații neguvernamentale și persoane publice pro-Kremlin.

Printre participanți s-au numărat membri ai partidului anti-UE Renașterea, precum și parlamentari.

Bulgaria este una dintre țările care au fost mai puțin favorabile eforturilor de a sprijini Ucraina. Sub conducerea fostului prim-ministru bulgar Kiril Petkov, un politician pro-UE, Bulgaria a furnizat în secret combustibil și muniție Ucrainei în primele luni de război.

În schimb, Renașterea și Partidul Socialist Bulgar, succesor al Partidului Comunist, au votat împotriva trimiterii de ajutor militar către Ucraina, susținând că astfel de acțiuni ar putea împinge țara în război.

Sarnela Vodenicearova, care a participat la organizarea demonstrației, a declarat că scopul protestelor este de a strânge suficiente semnături pentru a organiza un referendum cu întrebarea dacă țara ar trebui să fie „atrasă în războaie”, o caracterizare înșelătoare a situației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență