CNA: Kanal D își va suspenda emisia timp de 10 minute, joi, la ora 19,00

CNA: Kanal D își va suspenda emisia timp de 10 minute, joi, la ora 19,00

Kanal D își va suspenda emisia timp de 10 minute, joi, la ora 19,00, în urma sancțiunii votate marți de membrii Consiliului Național al Audiovizualului, pentru că televiziunea a depășit durata legală de publicitate.

Kanal D a fost sancționat pentru nerespectarea art. 35 din Legea Audiovizualului și anume: "(1) Proporția de spoturi publicitare televizate și spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăși 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăși 8 minute din timpul oricărei ore date. (2) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazul anunțurilor radiodifuzorului în legătură cu propriile sale programe și cu produsele auxiliare derivate direct din acestea, al anunțurilor de sponsorizare și al plasărilor de produse".

Din același motiv a fost sancționat, de data aceasta cu amenda maximă, de 200.000 de lei, și postul Antena 1.

Cele două măsuri au fost aprobate cu șase voturi "pentru" și două "împotrivă", la propunerea Monicăi Gubernat. Ședința CNA de marți a fost condusă de Radu Herjeu.

În cazul Kanal D a fost aplicat art. 95, punctul 1. a. din Legea Audiovizualului: "În cazul săvârșirii repetate a uneia dintre faptele prevăzute la art. 90 alin. (1) și la art. 91 alin. (1), Consiliul poate decide aplicarea uneia dintre următoarele sancțiuni: a) obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 și 19,10, numai textul deciziei de sancționare".

Depășirile timpului regulamentar de publicitate au fost măsurate în urma monitorizărilor din lunile noiembrie și decembrie 2015. Astfel, în noiembrie Kanal D a avut 141 de depășiri, cu un total de 4 ore, 48 de minute și 24 de secunde. În decembrie, postul tv a avut 104 depășiri, cu un total de 3 ore, 32 de minute și 7 secunde.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”