CNN: FBI investighează afacerile fiicei lui Donald Trump, Ivanka PERSPECTIVE

 FBI investighează una dintre afacerile internaționale în care este implicată Ivanka Trump, conform informațiilor CNN, care citează două surse. Oficialii FBI cercetează negocierile și finanțarea privind Trump International Hotel și Trump Tower din Vancouver, conform unui oficial american și unui fost oficial. Investigația vine într-un moment delicat pentru Ivanka, exact când este pe punctul de a obține o acreditare de securitate completă în contextul rolului ei de consilier al lui Donald Trump, scrie News.ro. Cercetarea contractelor străine și a afacerilor internaționale este ceva standard pentru procedura de verificare a antecedentelor, dar complexitatea afacerilor Organizației Trump ar putea fi problematică.

Conform unui oficial american, FBI a investigat atât afacerile în care este implicată Ivanka Trump, dar și pe cele ale lui Jared Kushner pentru a stabili dacă cei doi sunt vulnerabili în fața presiunilor unor agenți străini, printre care și China. Complexul din Vancouver s-a deschis în februarie 2017, imediat după ce Trump a devenit președinte. Organizația Trump nu este proprietarul clădirii dar colectează taxe pentru licență și marketing de la dezvoltator, Joo Kim Tiah. Un membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Malaezia, Tiah conduce complexul Holborn Group al familiei în Canada.

Conform declarației de avere a lui Trump din iunie 2017, Organizația Trump a făcut un profit de cinci milioane de dolari din drepturi de autor datorită complexului. Proiectul în valoare de 360 de milioane de dolari, care are 147 de garsoniere și 217 apartamente rezidențiale, a devenit rapid un magnet pentru cumpărătorii străini. Nu este clar motivul pentru care FBI investighează această afacere, însă este posibil să aibă legătură cu momentul în care s-a concretizat, fiind una dintre puținele afaceri ale lui Trump deschise după ce a devenit președinte.

De asemenea, veniturile de la oameni de afaceri străini, cum ar fi dezvoltatorul sau cumpărătorii apartamentelor, ar putea fi de interes. „CNN greșește atunci când spune că ar exista vreun obstacol, îngrijorare sau problemă în legătură cu aplicația de acreditare de securitate pe care a depus-o Ivanka Trump”, a spus Peter Mirijanian, purtătorul de cuvânt al consiliului etic condus de Ivanka Trump.

„Nimic din politicile Casei Albei nu a schimbat abilitatea pe care o are Ivanka Trump de a face același timp de muncă pe care l-a făcut de când s-a alăturat administrației”, a adăugat el. Alan Garten, vicepreședinte și ofițerul pentru probleme legale al Organizației Trump a declarat: „Rolul companiei este doar să licențieze propriul brand și să gestioneze activitățile hotelului. Astfel, compania nu a fost implicată în finanțarea proiectului sau în vânzarea apartamentelor”.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

5 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!