Coronavirus: India a început vaccinarea cu doza booster pentru seniori şi personalul medical

Coronavirus: India a început vaccinarea cu doza booster pentru seniori şi personalul medical

India a lansat luni campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19 pentru persoanele în vârstă şi personalul medical, într-un moment în care numărul cazurilor de coronavirus este în creştere după apariţia variantei Omicron, relatează AFP.

Personalul medical a început să administreze a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă, celor cu comorbidităţi şi angajaţilor sanitari din prima linie.

"Am observat o creştere a numărului de cazuri", a declarat Sheetal Vaishnav, un medic care participă la campania de vaccinare la o clinică din New Delhi. "Trebuie să începem să ne protejăm mai mult populaţia. Suntem bucuroşi să o facem acum", a mai spus el.

Aproape 180.000 de noi infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, de aproape şase ori mai multe decât săptămâna trecută.

În India au fost administrate aproape 1,5 miliarde de doze de vaccin şi aproape două treimi din populaţia de 1,3 miliarde de locuitori au primit deja două doze, potrivit datelor guvernamentale.

Adolescenţii cu vârsta peste 15 ani au început să fie vaccinaţi de săptămâna trecută.

Această nouă campanie ar putea ajuta la atenuarea impactului variantei Omicron.

Câteva oraşe indiene importante, inclusiv capitala New Delhi, au interzis circulaţia pe timpul nopţii şi au impus restricţii asupra adunărilor publice.

Nepalul vecin, care se confruntă de asemenea cu o creştere a contaminărilor, a închis şcolile până la sfârşitul lunii ianuarie şi intenţionează să limiteze adunările publice la 25 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?