Coronavirus: O echipă de cercetători japonezi confirmă succesul unui anticorp împotriva SARS-CoV-2 (studiu)

Coronavirus: O echipă de cercetători japonezi confirmă succesul unui anticorp împotriva SARS-CoV-2 (studiu)

Un grup ştiinţific din Japonia a confirmat dezvoltarea unui anticorp care poate "suprima" infectarea cu noul coronavirus, informează vineri mass-media locale citate de EFE.

Grupul lucrează la Universitatea Kitasato, din Tokyo, în colaborare cu compania Kao şi cu firma emergentă Epsilon Molecular Engineering.

"Avem speranţe că rezultatele acestei cercetări vor duce la dezvoltarea unor agenţi terapeutici şi la diagnosticarea infecţiilor cu noul coronavirus", se arată în introducerea studiului.

În cadrul cercetării a fost dezvoltat un anticorp sintetic (artificial), cunoscut sub numele de VHH, ce poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

"S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp", se arată în concluziile studiului.

"Anticorpul VHH, nu numai că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a suprima infecţiile", notează textul.

Universitatea din Kitasato este una dintre cele mai prestigioase în domeniul cercetării din Japonia şi numără oameni de ştiinţă de renume, precum Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015.

La rândul său, compania Kao are în spate 130 de ani de cercetare în domeniul sănătăţii şi al cosmeticii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!