Coronavirus: Primarul Berlinului este de părere că măsurile de lockdown vor fi extinse şi după 10 ianuarie

Coronavirus: Primarul Berlinului este de părere că măsurile de lockdown vor fi extinse şi după 10 ianuarie

Primarul Berlinului a declarat marţi că măsurile de lockdown din Germania vor fi probabil extinse şi după data de 10 ianuarie, când ar trebui să expire, şi s-a opus aplicării unui tratament diferenţial persoanelor vaccinate anti-COVID-19, transmite DPA.

"Sunt ferm convins că trebuie să continuăm să trăim cu aceste restricţii", a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, într-un interviu oferit pentru emisiunea Morgenmagazin a postului de televiziune ZDF. "Mă aştept să vedem continuarea restricţiilor din ianuarie", a mai susţinut el, pornind de la faptul că bilanţul infectărilor a stagnat la un nivel foarte ridicat sau a scăzut foarte puţin.

De asemenea, primarul a declarat că nu crede că oamenii care au făcut vaccinul anti-COVID-19 ar trebui să primească un tratament diferit faţă de cei care nu l-au făcut încă.

"De cealaltă parte, trebuie să înţelegem că nu este acceptabil dacă toată lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze", a spus Mueller.

Acesta a mai spus că speră că mulţi oameni vor face vaccinul, după care se vor putea lua decizii referitoare la acest subiect.

Mueller a mai preconizat că unele companii şi firme vor lua decizia de a-i obliga pe angajaţi să se vaccineze sau să se testeze anti-COVID-19.

''Este foarte dificil să reglementăm acum acest lucru bineînţeles, dar cred că mulţi o vor susţine'', a mai precizat primarul capitalei germane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro