Coronavirus: Ritmul vaccinărilor din Germania a început să scadă

Coronavirus: Ritmul vaccinărilor din Germania a început să scadă

Germania, a cărei rată de vaccinare împotriva noului coronavirus este mai mică decât în alte ţări occidentale, se confruntă de câteva săptămâni şi cu o scădere a ritmului de administrare a serurilor anti-COVID-19, informează DPA.

Institutul Robert Koch (RKI), agenţia germană pentru controlul bolilor, a raportat sâmbătă că aproximativ 266.000 de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în această ţară în ziua precedentă. În urmă cu exact o săptămână, acest număr era de 428.375 de doze, în scădere faţă de cele 589.000 de doze administrate acum două săptămâni.

Peste două treimi din totalul dozelor de vaccinuri administrate pe 4 februarie au fost doze de supra-rapel ("booster").

În total, potrivit RKI, 74,4% dintre rezidenţii germani (61,8 milioane de persoane) beneficiază de o "protecţie de bază", asigurată de obicei de două doze de vaccin. Până acum, 45,1 milioane de rezidenţi germani (54,2% din populaţia ţării) au primit şi doza "booster".

Cel puţin o doză de vaccin a fost administrată unui număr de 63,2 milioane de rezidenţi germani (75,9% din populaţia ţării).

Obiectivul cancelarului Olaf Scholz de a vaccina 80% din populaţia Germaniei cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie a fost astfel ratat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024