Coronavirus: Vietnamul raportează primul deces după administrarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca

Coronavirus: Vietnamul raportează primul deces după administrarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a raportat vineri primul deces al unui pacient care a fost vaccinat anti-COVID19 cu serul de la AstraZeneca, relatează Reuters.

O femeie în vârstă de 35 de ani, angajată în domeniul sanitar, din provincia An Giang, sudul Vietnamului, a murit vineri la o zi după ce a primit prima doză de vaccin, a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că femeia a murit din cauza unei reacţii alergice severe cunoscută sub numele de anafilaxie.

"Acesta este un caz foarte rar în procesul de vaccinare împotriva COVID-19", a declarat ministerul într-un comunicat.

Ţara din sud-estul Asiei a inoculat în jur de 750.000 de persoane împotriva COVID-19 de la debutul campaniei de vaccinare la începutul lunii martie, potrivit ministerului. Toate vaccinurile folosite sunt de la AstraZeneca.

Decesul de vineri survine în momentul în care ţara se confruntă cu un nou focar de coronavirus izbucnit la începutul săptămânii trecute şi care se răspândeşte rapid în multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Hanoi.

Ministerul Sănătăţii a raportat vineri 47 de noi infecţii, numărul total al cazurilor ajungând la 3.137 la nivel naţional, dintre care 35 decese asociate COVID-19.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...