Coronavirus: Vietnamul raportează primul deces după administrarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca

Coronavirus: Vietnamul raportează primul deces după administrarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a raportat vineri primul deces al unui pacient care a fost vaccinat anti-COVID19 cu serul de la AstraZeneca, relatează Reuters.

O femeie în vârstă de 35 de ani, angajată în domeniul sanitar, din provincia An Giang, sudul Vietnamului, a murit vineri la o zi după ce a primit prima doză de vaccin, a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că femeia a murit din cauza unei reacţii alergice severe cunoscută sub numele de anafilaxie.

"Acesta este un caz foarte rar în procesul de vaccinare împotriva COVID-19", a declarat ministerul într-un comunicat.

Ţara din sud-estul Asiei a inoculat în jur de 750.000 de persoane împotriva COVID-19 de la debutul campaniei de vaccinare la începutul lunii martie, potrivit ministerului. Toate vaccinurile folosite sunt de la AstraZeneca.

Decesul de vineri survine în momentul în care ţara se confruntă cu un nou focar de coronavirus izbucnit la începutul săptămânii trecute şi care se răspândeşte rapid în multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Hanoi.

Ministerul Sănătăţii a raportat vineri 47 de noi infecţii, numărul total al cazurilor ajungând la 3.137 la nivel naţional, dintre care 35 decese asociate COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka