Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din PE: Împreună trebuie să trecem cu bine de criza generată de COVID-19, să reușim să repornim sectoarele economice afectate

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din PE: Împreună trebuie să trecem cu bine de criza generată de COVID-19, să reușim să repornim sectoarele economice afectate

Împreună trebuie să trecem cu bine de criza generată de Covid 19, să reușim să repornim sectoarele economice afectate, astfel încât toate țările membre UE să își revină după această perioadă grea, a declarat eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European în cadrul unei conferințe speciale în format trilateral, împreună cu ambasadorul Susanne Szech-Kondouros, reprezentantul delegației Consiliului UE în numele președinției germane și Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovare.

În calitate de președinte la Comsiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi conduce aceste dezbateri ”extrem de importante pentru accelerarea procesului de digitalizare și dezvoltare a Uniunii în acord cu Acordul Verde, asumat de Comisie”.

”Ne-am concentrat discuțiile pe Regulamentul EIT (Institutul European de Inovare și Tehnologie) și Decizia privind agenda strategică de inovare”, a menționat eurodeputatul român, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Germania a preluat la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la Croația. Astfel, președinția germană deschide calea unui nou trio, întregit de Portugalia (1 ianuarie – 30 iunie 2021) și Slovenia ( 1 iulie – 31 decembrie 2021), fiind de altfel, primul trio din istoria UE, creat în 2007, perioadă în care se întrevedeau colții marii crize economice internaționale.

Cancelarul german Angela Merkel se va axa în cele șase luni de mandat, preluat într-un moment istoric pentru Uniunea Europeană, pe drepturile fundamentale, coeziune, protecția climei, digitalizarea și responsabilitatea Uniunii Europene la nivel mondial.

Logo-ul președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, reprezentat printr-o bandă Möbius, figură geometrică cu lungime infitită, pe care dacă o parcurgi pornind dintr-un punct, ajungi aproape imperceptibil din interior în exterior, pentru ca mai apoi să revii din punctul în care ai plecat, traversând astfel toate laturile, este în armonie cu motto-ul ”Împreună pentru relansarea Europei”, reprezentând un mesaj că președinția germană va lucra în interesul tuturor statelor membre UE.

Întrevederea trilaterală în format virtual are loc în aceeași zi în care șefii de stat sau de guvern se vor întâlni pe 17-18 iulie, la Bruxelles, pentru prima dată în format fizic de la izbucnirea crizei COVID-19, pentru a discuta despre planul economic de peste 1.800 de miliarde de euro, care cuprinde un buget multianual pentru perioada 2021-2027 și un pachet de relansare a economiei europene de 750 de miliarde de euro.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…