CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan cu 1-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

CS Universitatea Craiova, învinsă de AC Milan cu 1-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

CS Universitatea Craiova fost învinsă de puternica echipă italiană AC Milan cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul ''Municipal'' din Drobeta-Turnu Severin, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

 Diferența a fost făcută de golul marcat din lovitură liberă de fundașul elvețian Ricardo Rodriguez, care l-a surprins pe portarul Calancea în min. 44, cu un șut din partea dreaptă a atacului ''rossonero''.

Craiova, la primul meci european după o pauză de 17 ani, a dat o replică mai mult decât onorabilă uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial, un club care a transferat jucători de 200 de milioane de euro în această vară.

După circa 20 de minute de tatonare, în care echipele au riscat destul de puțin, Milan a avut prima oportunitate, însă șutul lui M'Baye Niang (20), de la distanță, a fost prins de Calancea.

Universitatea a ratat o ocazie uriașă de gol în min. 23, când Mitriță, la primul său meci pentru ''alb-albaștri'', a scăpat singur spre poartă, dar a tras slab și Donnarumma a salvat golul.

AC Milan a replicat la scurt timp, iar Cutrone (27) a scăpat spre poartă și a șutat periculos, însă Calancea a respins mingea în bară.

Tânărul Cutrone a mai avut două oportunități până la pauză, dar în prima fază a reluat cu capul peste poartă (36), iar apoi a fost blocat de Spahija (41).

AC Milan a deschis scorul dintr-o fază fixă, lovitura liberă din care a marcat Rodriguez fiind acordată destul de ușor, după un duel între Bancu și Borini.

Oaspeții au început destul de tare partea secundă, iar M'Baye Niang a expediat două șuturi periculoase, dar primul s-a dus peste poartă (46), iar al doilea, la colțul scurt, a fost respins de Calancea (50).

Borini a tras și el pe lângă poartă (59), dar un minut mai târziu craiovenii au fost din nou aproape de gol, prin același Mitriță (60), al cărui șut cu efect s-a dus pe lângă poarta părăsită de Donnarumma.

Cutrone (65) a fost periculos din nou, dar a reluat cu capul pe lângă țintă, la o ieșire greșită a lui Calancea.

În final, oltenii au forțat egalarea și au avut două acțiuni apreciate, însă Bancu (86) și Băluță (87) nu au găsit soluțiile care să pună în real pericol poarta lui Donnarumma.

Acest meci a marcat și revenirea echipei AC Milan în cupele europene, după o absență de trei ani.

Manșa secundă va avea loc în data de 3 august, pe stadionul ''San Siro'' din Milano.

De notat că antrenorul echipei craiovene, italianul Devis Mangia, este născut în suburbiile orașului Milano.

CS Universitatea Craiova — AC Milan 0-1 (0-1)
A marcat: Ricardo Rodriguez (44).
Drobeta-Turnu Severin, Stadion ''Municipal'': 20.000 spectatori
Europa League — turul al treilea preliminar (prima manșă)

Au evoluat echipele:

CSU Craiova: 1. Nicolae Calancea — 30. Radoslav Dimitrov (9. Mihai Roman, 81), 44. Hrvoje Spahija, 6. Renato Kelic, 3. Marius Briceag — 23. Hristo Zlatinski — 7. Gustavo Di Mauro Vagenin, 28. Alexandru Ionuț Mitriță (77. Cristian Bărbuț, 67), 21. Fausto Rossi (8. Alexandru Mateiu, 75), 11. Nicușor Bancu — 10. Alexandru Băluță (căpitan). Antrenor: Devis Mangia.
Rezerve neutilizate: 51. Miodrag Mitrovic — 2. Tiago Ferreira, 5. Vladimir Screciu, 84. Alexandre Barthe.


AC Milan: 99. Gianluigi Donnarumma — 20. Ignazio Abate (12. Andrea Conti, 73), 17. Cristian Zapata, 22. Mateo Musacchio, 68. Ricardo Rodriguez — 79. Franck Kessié, 18. Riccardo Montolivo (căpitan), 5. Giacomo Bonaventura — 11. Fabio Borini (9. André Silva, 66), 63. Patrick Cutrone (31. Luca Antonelli, 81), 94. M'Baye Niang. Antrenor: Vincenzo Montella.
Rezerve neutilizate: 30. Marco Storari — 4. Jose Mauri, 15. Gustavo Gomez, 73. Manuel Locatelli.

Arbitru: Halis Ozkahya; arbitri asistenți: Cem Satman, Kerem Ersoy; arbitru de rezervă: Yașar Kemal Ugurlu (toți din Turcia)
Cartonașe galbene: Kessié (77), Briceag (90+2).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...