Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CSM precizează că a transmis la Camera Deputaților propuneri de amendamente la Legea salarizării

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a precizat marți că a transmis la sfârșitul lunii mai Camerei Deputaților mai multe propuneri de amendamente la proiectul Legii salarizării, inclusiv o propunere de amendament care a fost solicitată de adunările generale ale judecătorilor și procurorilor.

"Aducem la cunoștința opiniei publice că, prin adresa nr.9327/2017 din 26 mai 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Comisiei pentru muncă și protecție socială precum și Comisiei juridice, de disciplină și imunități, ambele din cadrul Camerei Deputaților, o serie de propuneri de amendamente formulate pe marginea Legii — cadru privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, urmare a dezbaterilor și analizelor ce au avut loc în cadrul ședinței Comisiei nr.1 din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Totodată, prin adresa completatoare nr. 9327/2017 din 31 mai 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Camerei Deputaților și propunerea de amendament solicitată de adunările generale ale judecătorilor și procurorilor de la nivelul mai multor instanțe și parchete din țară, în considerarea faptului că puterea decizională aparține acestei camere a Parlamentului, care va avea posibilitatea să analizeze și să aprecieze inclusiv asupra argumentelor ce susțin acest amendament complementar", se arată într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform aceleiași surse, CSM face aceste precizări în contextul protestului declanșat la Judecătoria sectorului 3, constând în suspendarea activității instanței timp de două ore pe zi, pe perioadă nedeterminată, ca urmare a "nemulțumirilor exprimate pe marginea diferențelor ce există între indemnizația și coeficienții de salarizare alocați judecătorilor de la judecătorii, în comparație cu cele ale judecătorilor de la instanțele ierarhic superioare, diferențe ce rezultă din analiza formei actului normativ propusă spre adoptare și pretins asumată de Consiliul Superior al Magistraturii".

CSM anunță, totodată, că în cursul zilei de miercuri va prezenta o poziție oficială cu privire la forma de protest adoptată de magistrații din cadrul Judecătoriei sectorului 3 București, după o prealabilă analiză a situației și discuții cu conducerea instanței.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 ȘOC la Antena 3! Gâdea și Badea au „murit” în direct! „Contracandidații se vor retrage, există o dorință uriaș…

4 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

5 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante