Cum a fost distrus crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră. Imagini video cu momentul lansării rachetelor Neptun VIDEO

Cum a fost distrus crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră. Imagini video cu momentul lansării rachetelor Neptun VIDEO

Jurnalistul Iurii Butusov a postat un videoclip cu lansarea a două rachete RK-360 Neptun (rachetă de croazieră antinavă subsonică) ale Forțelor Armate asupra crucișătorului Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

„Video istoric cu cea mai mare victorie navală de după cel de-al Doilea Război Mondial, pe care l-am primit din surse apropiate Biroului de Proiectare Luch“.

În urmă cu un an, complexul ucrainean de rachete antinavă „Neptun” a lansat două rachete către crucișătorul rusesc „Moskva” . În seara zilei de 13 aprilie 2022, s-a știut că nava rusească amiral a Flotei Mării Negre a luat foc și a început să se scufunde.

Ucraina vrea să transforme epava „Moskva” într-o atracție turistică

Crucișătorul rus Moskva, avariat, înainte de scufundare Foto Unian

„În urmă cu un an crucișătorul rusesc «Moskva» și-a completat ultima și cea mai de succes operațiune cu ajutorul marinei ucrainene. A trecut printr-o transformare de la cea mai mare conservă a Mării Negre la cea mai bună atracție pentru scafandri. Nu ne vom opri. rușii au 3 opțiuni: fugiți, predați armele sau faceți o baie în mare”, a transmis pe pagina sa de Twitter ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov.

Reznikov afirmă de asemenea în timpul înregistrării video că autoritățile ucrainene vor crea la Odesa un tur cu ghizi pentru ca turiștii să poată vizita locul în care s-a scufundat nava, la 130 de kilometri sud în Marea Neagră de orașul-port ucrainean și est de Insula Șerpilor, de unde Rusia și-a retras garnizoana la sfârșitul lunii iunie.

Ucraina a declarat deja epava navei ca fiind o „moștenire culturală subacvatică”.

Lovirea cu rachete navei amiral a flotei ruse de la Marea Neagră în noaptea dintre zilele de 13 și 14 aprilie a anului trecut și scufundarea sa ulterioară a reprezentat prima mare lovitură militară pentru Ucraina, ea devenind aproape imediat un simbol al rezistenței ucrainene în fața agresiunii declanșate de Vladimir Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...