Cum cer, și primesc, afaceriștii PNL contracte în pandemie: „Să-și mai aducă aminte colegii noștri care au ajuns în funcții de răspundere și de noi!”

Cum cer, și primesc, afaceriștii PNL contracte în pandemie: „Să-și mai aducă aminte colegii noștri care au ajuns în funcții de răspundere și de noi!”

Libertatea  a intrat în posesia unor conversații de pe două grupuri de WhatsApp ale Partidului Național Liberal, organizația județeană Tulcea. Publicul poate vedea, cu probe, cum funcționează partidele politice din România, modul în care se fac, preferențial, achizițiile publice chiar și în timp de pandemie, modul în care sunt direcționate fondurile guvernamentale și cum este statul pus în slujba politicului, nu a cetățeanului.

- Grupurile de WhatsApp au fost inițiate de Ștefan Ilie, primarul comunei Luncavița și președintele organizației județene PNL Tulcea.

- Din grupuri fac parte membrii Biroului Politic Județean, primarii PNL din județ, candidații noi la primării, alți membri ai partidului.

- Conform documentelor consultate de ziar, membrii de partid care au cerut ajutor de la “frații“ din partid pentru firmele lor, în timpul pandemiei, l-au și primit sub forma unor contracte de achiziții publice.

- Un deputat PNL direcționează primarii PNL către fiul unui membru de partid pentru achiziția de servicii de internet și telefonie mobilă.

La toate nivelurile societății românești se vorbește fără fereală despre corupția aproape generalizată. Achizițiile cu dedicație sunt subiect de conversație la cafenea sau obiect de acuzații atunci când un antreprenor eșuează inexplicabil la o licitație pe fonduri publice. Percepția generală, vizibilă în reacțiile din mediul online, este că toți fură și, în plus, nici nu fac nimic. Dar, dincolo de ceea ce se vorbește, foarte rar avem și dovezile necesare pentru a demonstra aceste lucruri.

Citeşte întreaga ştire pe  Libertatea


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”