Cum s-a petrecut tragedia de pe lacul Snagov. Ultimele momente ale tinerei de 27 de ani: „N-a plecat niciuna cu vestă, inconștiente”

Cum s-a petrecut tragedia de pe lacul Snagov. Ultimele momente ale tinerei de 27 de ani: „N-a plecat niciuna cu vestă, inconștiente”

Poliția a deschis o anchetă și încearcă să lămurească toate aspectele care au dus la tragedia din seara zilei de vineri, 5 mai, de pe lacul Snagov.

Oamenii au anunțat imediat autoritățile FOTO Captură video

Cunoscuții spun că nu știau să înoate, dar asta nu le-a oprit pe două prietene să iasă cu un skijet pe lac , după lăsarea întunericului, în jurul orei 21.00. Cele două femei (una de 27 de ani și alta de 41 de ani) se aflau la o petrecere privată pe pontonul fostei terase "El Capitan", de pe malul lacului Snagov, arată jurnaliștii Observator .

„N-a plecat niciuna cu vestă, inconştiente. Nu ştiu ce au făcut acolo, s-au învârtit în cerc, nu ştiu. Erau plecate de cinci minute, şapte minute. Când am ajuns acolo, skijetul era într-o parte. Cred că într-un viraj, cea din spate a tras. Altfel nu aveau cum să pice amândouă. Se îneca şi cealaltă dacă nu mă duceam", a declarat Alex Andronescu, gazda petrecerii.

El a fost cel care și-a dat seama că cele două prietene au ieșit pe lac fără să-și ia nici măcar o minimă măsură de siguranță - vesta de salvare. El a fost și cel care i-a salvat viața femeii de 41 de ani. Însă, tânăra de 27 de ani, nu era de găsit.

Oamenii au anunțat imediat autoritățile.

„Am fost alertaţi pentru căutarea a două persoane care se aflau pe lacul Snagov şi au căzut în apă. Una din ele a fost scoasă imediat de martori", a transmis în cursul nopții de vineri spre sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

După ore bune de căutare, tânăra a fost găsită moartă la o adâncime de 7 metri.

Fata ar fi fost pasionată de sporturile nautice şi pe paginile de socializare are mai multe fotografii şi filmuleţe, unul dintre ele chiar pe lacul Snagov, în urmă cu o săptămână.

Cum folosești skijet-ul

„În primul şi-n primul rând, elementul de siguranţă e vesta de salvare. Doi, întotdeauna cheia, acea cheie cu care se porneşte trebuie să fie legată de vesta de salvare. Ea are un contact, în momentul în care te aruncă de pe skijet, se opreşte el automat. În momentul în care nu o ţii legată de tine, skijetul porneşte, are un sistem de ghidaj care se învârte în cerc şi în acelaşi timp, pune pericol viaţa altor persoane. Impactul este ca şi cum te-ai lovi de asfalt. Aşa de tare îl percepe organismul. Apa este foarte rece. Poţi să faci stop cardiorespirator”, explică pentru Observator Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...