Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Primăriei în dosarul ''porţii ucigaşe'' care s-a prăbuşit în 2017

Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Primăriei în dosarul ''porţii ucigaşe'' care s-a prăbuşit în 2017

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins definitiv recursul formulat municipalitate împotriva sentinţei civile a Tribunalului Timiş, în dosarul cunoscut sub numele "poarta ucigaşă", care în timpul furtunii din 2017, s-a prăbuşit peste un tânăr de 24 de ani iar acesta şi-a pierdut viaţa.

"CAT respinge recursul formulat de recurenţii - reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin primar, primarul municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 872/21.05.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş (...), în contradictoriu cu intimatul - pârât Inspectoratul de Stat în Construcţii. (...) Definitivă", arată, luni, site-ul CAT.

Primăria a contestat procesele verbale întocmite de inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care au constatat că lucrările la poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, care, în septembrie 2017, s-a prăbuşit, au fost executate fără respectarea prevederile legale.

Magistraţii secţiei civile a Tribunalului Timiş arătau că "prin procesul încheiat de pârâtul ISC, s-a constatat emiterea cu nerespectarea prevederilor legale, în baza unei documentaţii incomplete, a autorizaţiei de construire (...), emisă pentru (...) lucrări de amenajare a spaţiilor publice - Intervenţii în regim de urgenţă privind modernizare poartă de intrare în municipiul Timişoara - Calea Lugojului. S-a reţinut de către organul de control că autorizaţia a fost emisă în baza unei documentaţii incomplete, elaborată în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism (...), ale conţinutului-cadru al documentaţiei tehnice - pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţine avizele şi acordurile legale necesare şi nu este verificată potrivit legii".

La solicitarea ISC, în octombrie, a fost realizată o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de intrare în oraş, care arăta că nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare.

Opt persoane sunt urmărite penal pentru ucidere din culpă într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara vizând prăbuşirea porţii de la intrarea în Timişoara, în furtuna din septembrie 2017, soldată cu moartea unui student la facultatea de stomatologie.

În luna ianuarie 2018, primarul Nicolae Robu a fost audiat la Poliţia Timiş, ca martor în cazul prăbuşirii porţii.

Odată cu primarul a fost audiat şi viceprimarul Dan Diaconu, în acelaşi dosar, tot ca martor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia

2 Așa o fi?

3 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

4 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

5 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…