CUTREMUR în Guvern! Mihai Fifor, ministrul Apărării, dat afară de Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR în Guvern! Mihai Fifor, ministrul Apărării, dat afară de Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar putea fi schimbat din funcție la prima remaniere guvernamentală la cererea expresă a liderului PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru  G4Media.ro mai multe surse politice. Potrivit acestora, Dragnea ar fi nemulțumit în primul rând de relația bună a ministrului Apărării cu oficialii americani, la fel cum s-a întâmplat și cu fostul ministru, Adrian Țuțuianu. Al doilea mare motiv ar fi afacerea Circinus. Dragnea vrea să scape de asocierea cu fundraiserul Elliot Broidy, care l-a dus pe liderul PSD în ianuarie 2016 la evenimentul de învestire a președintelui Donald Trump.

Numele vehiculate pentru a-l înlocui pe Fifor la Ministerul Apărării sunt Dorel Căprar (președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților) și Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în Guvernul Tudose, au mai declarat pentru  G4Media.ro sursele citate.

Dragnea a negat că ar exista o legătură între deplasarea lui la învestirea lui Trump și acordul semnat de Circinus cu Romarm. Întrebat de ziarişti pe 26 martie despre acordul semnat de compania Circinus, controlată de Elliott Broidy, cu Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei, Liviu Dragnea a spus: “Eu nu am fost la cele două ministere cu domnul Broidy. Altcineva a fost. Întrebaţi miniştrii. (…) Nu are nicio legătură deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte”. Unul dintre oficialii prezenți la semnarea acordului cu Circinus a fost ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Fifor avea aranjate vizite și întâlniri în Statele Unite și asta l-a deranjat pe Dragnea. El face eforturi să facă o vizită în America și să obțină o validare prin întâlniri oficiale, dar nu prea reușește. A pus-o pe Ana Birchall să-i aranjeze o vizită”, au declarat pentru G4Media surse din partid.

Cristian Burci și Elliot Broidy au participat în data de 21 septembrie 2017 la un eveniment în Washington împreună cu ministrul apărării, Mihai Fifor. Despre oficialul român, publicația americană Mcclatchy scrie că Broidy spera ca Ed Royce, președintele Comitetului de Politică Externă din Camera Reprezenanților, să-l contacteze în numele Circinus.

Citește articolul integral pe  G4Media.ro .


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /