CUTREMUR/Ce ȘTIE președintele despre Mircea Dumitru și NU ne spune? Există ANGAJAMENTUL? VIDEO

Declarația președintelui Iohannis, dată miercuri seara, despre cazul Mircea Dumitru, a trecut aproape neobservată. Dar arată că președintele știe mai multe decât spune. Și a răspuns la întrebare cu un ton grav, n-a aruncat tema în derizoriu. Mai mult, a îngroșat spusele și a pus accent pe un amănunt, pe angajamentul de colaborator. Dovadă că știe mai multe și nu spune. Și i-a dat un răgaz premierului Cioloș să găsească o soluție pentru ieșirea din acest scandal. Care poate afecta „letal” nu numai cariera ministrului Dumitru, așa cum s-a exprimat președintele, ci și Guvernul și imaginea lui Cioloș!

Câteva cuvinte

Sunt meritorii comportarea și atitudinea profesorului Mircea Dumitru, atât în mediul universitar cât și în calitate de ministru. Și imaginea sa este pe drept foarte bună și demnă de respect. Însă păcatele tinereții nu pot fi trecute sub tăcere. Securitatea, cât era ea de hidoasă, nu făcea dosare în fals! Și mai ales cui, unui student oarecare? Hai să fim serioși! Poate că acest rahat va fi transportat, târâș-grăpiș, până după alegeri. Dar nimeni nu-l va mai putea acoperi și după!

Iar dacă Dacian Cioloș este cinstit, să fie cinstit și acum: să-l demită pe domnul profesor!

Declarația președintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile legate de o presupusă colaborare cu Securitatea a ministrului Educaţiei Mircea Dumitru este „o chestiune” care îl îngrijorează. Şeful statului a subliniat că un eventual angajament de acest fel ar fi "letal" pentru cariera demnitarului. 

„Am văzut că au apărut zvonuri. Aceste zvonuri persistă, cu toate că domnul ministru a ieşit şi a spus că nu a avut angajament cu Securitatea. CNSAS ne va spune în definitiv dacă a avut sau nu, dar, un eventual angajament al domnului ministru faţă de securitate ar fi o chestiune letala pentru cariera domniei sale. Ar trebui evident să demisioneze imediat dacă s-ar adeveri aceste acuzaţii.

Nu am vorbit cu el.

Cu premierul am vorbit foarte pe scurt, dar fiind vorba doar de informaţii pe surse, a rămas să aşteptăm verdictul CNSAS”, a spus preşedintele.

Evidențe

* Există totuși dosarul Fond Reţea nr. R 79832, care a fost activ între 1980 și 1986, pe care i l-a întocmit Securitatea. Ce înseamnă dosar de rețea?

* Cei care au dosare întocmite cu „R” în față erau surse.

* În general, după un an sau doi erai scos din relația operativă dacă nu produceai nimic, nu veneai cu informații.

* Dosarul are 11 file. Este vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative.

* În 1980, Mircea Dumitru era student la Facultatea de Filosofie din București.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet