CUTREMUR/Ce ȘTIE președintele despre Mircea Dumitru și NU ne spune? Există ANGAJAMENTUL? VIDEO

CUTREMUR/Ce ȘTIE președintele despre Mircea Dumitru și NU ne spune? Există ANGAJAMENTUL? VIDEO

Risc Seismic

Declarația președintelui Iohannis, dată miercuri seara, despre cazul Mircea Dumitru, a trecut aproape neobservată. Dar arată că președintele știe mai multe decât spune. Și a răspuns la întrebare cu un ton grav, n-a aruncat tema în derizoriu. Mai mult, a îngroșat spusele și a pus accent pe un amănunt, pe angajamentul de colaborator. Dovadă că știe mai multe și nu spune. Și i-a dat un răgaz premierului Cioloș să găsească o soluție pentru ieșirea din acest scandal. Care poate afecta „letal” nu numai cariera ministrului Dumitru, așa cum s-a exprimat președintele, ci și Guvernul și imaginea lui Cioloș!

Câteva cuvinte

Sunt meritorii comportarea și atitudinea profesorului Mircea Dumitru, atât în mediul universitar cât și în calitate de ministru. Și imaginea sa este pe drept foarte bună și demnă de respect. Însă păcatele tinereții nu pot fi trecute sub tăcere. Securitatea, cât era ea de hidoasă, nu făcea dosare în fals! Și mai ales cui, unui student oarecare? Hai să fim serioși! Poate că acest rahat va fi transportat, târâș-grăpiș, până după alegeri. Dar nimeni nu-l va mai putea acoperi și după!

Iar dacă Dacian Cioloș este cinstit, să fie cinstit și acum: să-l demită pe domnul profesor!

Declarația președintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile legate de o presupusă colaborare cu Securitatea a ministrului Educaţiei Mircea Dumitru este „o chestiune” care îl îngrijorează. Şeful statului a subliniat că un eventual angajament de acest fel ar fi "letal" pentru cariera demnitarului. 

„Am văzut că au apărut zvonuri. Aceste zvonuri persistă, cu toate că domnul ministru a ieşit şi a spus că nu a avut angajament cu Securitatea. CNSAS ne va spune în definitiv dacă a avut sau nu, dar, un eventual angajament al domnului ministru faţă de securitate ar fi o chestiune letala pentru cariera domniei sale. Ar trebui evident să demisioneze imediat dacă s-ar adeveri aceste acuzaţii.

Nu am vorbit cu el.

Cu premierul am vorbit foarte pe scurt, dar fiind vorba doar de informaţii pe surse, a rămas să aşteptăm verdictul CNSAS”, a spus preşedintele.

Evidențe

* Există totuși dosarul Fond Reţea nr. R 79832, care a fost activ între 1980 și 1986, pe care i l-a întocmit Securitatea. Ce înseamnă dosar de rețea?

* Cei care au dosare întocmite cu „R” în față erau surse.

* În general, după un an sau doi erai scos din relația operativă dacă nu produceai nimic, nu veneai cu informații.

* Dosarul are 11 file. Este vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative.

* În 1980, Mircea Dumitru era student la Facultatea de Filosofie din București.



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...