CUTREMUR/FONDATORUL „Doi și-un sfert” va fi EXTRĂDAT! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR/FONDATORUL „Doi și-un sfert” va fi EXTRĂDAT! Amănunte INCENDIARE!

Mihai Tanjala, fost deputat PDSR si fondator al serviciului secret "Doi si-un sfert", va fi extradat in Romania / Justitia din Cayman a respins ultima cale de atac a acestuia. 

Justitia din Cayman a respins vineri ultima cale de apel a lui Mihai Tanjala, fost deputat PDSR si fondator al serviciului secret "Doi si-un sfert", impotriva extradarii sale in Romania, unde a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru coruptie.

Acesta fusese arestat in insulele Cayman si la sfarsitul lunii decembrie un tribunal a decis ca fostul deputat sa fie extradat in Romania.

Acesta mai avea insa la dispozitie o cale de atac, respectiv sa se adreseze Marii Curti din Insulele Cayman pentru a cere o ordonanta/mandat habeas corpus (un principiu in baza caruia orice persoana are dreptul sa stie de ce este arestata sau de ce este acuzata, dupa care poate fi eliberata pe cautiune si ulterior sa compara in fata unui judecator), in cazul in care considera ca este inchis ilegal.

Justitia i-a respinsa insa si aceasta cale de atac, astfel incat Mihai Tanjala urmeaza sa fie extradat in Romania.

Fost politician si fondator al fostei unitati de informatii a Ministerului de Interne UM 0215 (fosta "Doi si-un sfert"), Mihai Tanjala a fost condamnat in 2011 la cinci ani de inchisoare pentru coruptie, dar a fugit din tara.

Cine este Mihai Tanjala

Mihai Tanjala a fost ofiter de contrainformatii inainte de 1989.

Dupa Revolutie, a fost fondator al celebrei UM 0215 (mai cunoscuta ca Doi si-un sfert), deputat PDSR, om de afaceri controversat si pretendent al unor despagubiri cu titluri de proprietate avind o valoare care bate spre 100.000.000 de euro a fost condamnat la cinci ani cu executare in Romania.

De la momentul pronuntarii sentintei, in decembrie 2011, a fugit in SUA si acum este proprietarul unui aerodrom in Florida. N-a facut nicio zi de inchisoare.

Acesta afirma anul trecut, intr-un interviu pe care l-a acordat lui Robert Turcescu, ca a revendicat proprietati de 100 de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru

Restituirea Proprietatilor (ANRP), dar s-a lovit de piedici din partea fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, urmarita penal in dosarul in care a fost arestata si Alina Bica, fost procuror-sef al DIICOT.

"Paminturi, case, despagubiri in bani, pentru ca unele dintre ele nu mai erau, au fost vindute de statul roman, era vorba de niste drepturi globale care se ridicau la niste sume importante, mult peste 100.000.000 de euro", enumera Tanjala proprietatile pe care le-ar fi avut de luat.

Cine i-a pus lui Tanjala bete in roate? "Crinuta Dumitrean impreuna cu Mihai Priboi, nepotul lui Ristea Priboi, nu Priboi care a fost la SIE, ci baiatu' lu' frat-su, dar care era tot ofiter acoperit. Am facut greseala sa-l deconspir, chiar am scris in niste documente ca e ofiter acoperit si-au trebui sa-l ia de acolo. (...) Era chiar seful comisiei de acordare a despagubirilor. Crinuta Dumitrean ii cerea voie, nu putea sa miste de el, sa-si faca joburile ei, ca trebuia sa le faca pe ale lui SIE, prin Priboi Mihai", sustine el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…