Dancă (PNL): Cred că s-a umplut paharul cu domnul Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului

Dancă (PNL): Cred că s-a umplut paharul cu domnul Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionel Dancă, s-a declarat nemulţumit miercuri de faptul că Avocatul Poporului a intrat în concediu fără să îşi delege atribuţiile, adăugând că, dacă Victor Ciorbea "nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas" să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, există inclusiv posibilitatea unei plângeri penale împotriva sa.

Dancă a făcut aceste precizări după ce, alături de liberalul Ioan Cupşa, a depus la sediul Avocatului Poporului solicitarea de contestare la Curtea Constituţională a OUG pe legile Justiţiei şi sesizarea aferentă.

"Referitor la situaţia punctuală de astăzi, în care Avocatul Poporului se află în concediu, considerăm că este o sfidare de nepermis, inacceptabilă şi că, din acest punct de vedere, cred că s-a umplut paharul cu domnul Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului. Dacă nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, există inclusiv posibilitatea unei plângeri penale împotriva domnului Victor Ciorbea, care nu şi-a delegat atribuţiile pe perioada acestui concediu către un adjunct şi care, prin această lipsă a unei decizii care să reglementeze situaţia în care ne aflăm, pur şi simplu pune în imposibilitate exercitarea funcţiei de Avocat al Poporului. Domnul Victor Ciorbea trebuie să înţeleagă că, dacă nu dă curs solicitărilor noastre de sesizare la CCR, domnia sa nu mai este Avocatul Poporului, ci este duşman al poporului şi vom face toate demersurile, inclusiv de natură penală, pentru a-l aduce în matca atribuţiilor de serviciu", a precizat el, într-o declaraţie acordată presei, în faţa sediului Avocatului Poporului.

Ionel Dancă a spus că a obţinut un număr de înregistrare pentru solicitarea depusă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...