Danemarca ''împrumută'' Germania cu 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Danemarca ''împrumută'' Germania cu 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Danemarca a anunţat marţi că va "împrumuta" 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca landului german vecin Schleswig-Holstein, după ce l-a retras din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare, notează AFP.

"În urma unei cereri din partea ministrului-preşedinte al landului Schleswig-Holstein, guvernul a decis să pună la dispoziţia regiunilor frontaliere 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca", a declarat Ministerul danez de Externe într-un comunicat.

"Dozele de vaccin vor fi returnate conform unui termen stabilit de comun acord", a adăugat el.

Danemarca a fost prima ţară europeană care a anunţat săptămâna trecută abandonarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 , justificând această opţiune radicală prin efectele secundare "rare", dar "grave", în pofida undei verzi din partea autorităţii de reglementare europene şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru utilizarea lui.

Regatul scandinav îşi continuă campania de imunizare deocamdată cu vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna şi a indicat că poate reintroduce vaccinul AstraZeneca la o dată ulterioară "dacă situaţia se schimbă".

Ţara are un stoc de 200.000 de doze de ser AstraZeneca.

Germania, care a recomandat AstraZeneca pentru persoanele de peste 60 de ani, luptă împotriva unui al treilea val de contaminare cu coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...