Declarație-CHEIE, la ora 11.00, la Cotroceni. Semnele NU sunt bune pentru PUCIȘTI

Declarație-CHEIE, la ora 11.00, la Cotroceni. Semnele NU sunt bune pentru PUCIȘTI

Declarație-CHEIE, la ora 11.00, la Cotroceni. Faptul că președintele trimite purtătorul de cuvânt nu este un semnal pozitiv pentru puciștii Dragnea și Tăriceanu...

Declaratiile de la Cotroceni vor avea loc in contextul crizei politice declansate de conflictul dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu.

Presedintele a fost introdus in aceasta disputa politica de premier, Sorin Grindeanu declarand miercuri seara ca nu demisioneaza de la sefia Guvernului pana cand presedintele Iohannnis nu va oferi garantii ca va desemna un alt premier de la PSD.

Dragnea a replicat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca este o abordare "incorecta si necinstita" din partea lui Grindeanu, in conditiile in care seful statului nu poate fi conditionat astfel.

Pe Grindeanu il ajuta si calendarul lui Iohannis, arata o analiza HotNews publicata miercuri noapte.

Duminica, Iohannis va pleca spre Berlin pentru vizita oficiala de 3 zile in Germania, unde se va intalni cu Angela Merkel. Apoi pleaca direct la Bruxelles pentru Consiliul European de vara. Asadar, toata saptamana viitoare Iohannis lipseste din tara, ceea ce va ingreuna procedura privind demisiile ministrilor.

Asadar, in urmatoarele doua zile, Grindeanu poate trimite rapid la Administratia Prezidentiala demisiile pe care si le doreste, urmand ca pe restul sa le amane pana la momentul pe care il considera oportun: fie pana ii convinge sa ramana pe ministrii cu care a lucrat bine, fie le gaseste inlocuitori.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…