Depozitele constituite în bănci au crescut, în octombrie, cu 0,1%, la 258,9 miliarde de lei

Depozitele populației și firmelor în bănci s-au majorat, în luna octombrie 2016, cu 0,1% față de luna septembrie 2016, până la nivelul de 258,9 miliarde de lei, reiese din datele publicate marți de Banca Națională a României (BNR).

În perioada menționată, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut cu 0,6%, până la 97,65 miliarde de lei. Ca ritm anual, la 31 octombrie 2016, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au înregistrat o creștere de 10,8% (11,3% în termeni reali) față de 31 octombrie 2015.

În schimb, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) au scăzut cu 0,79%, până la 76,5 miliarde de lei, în ritm lunar, dar în ritm anual au crescut cu 17,4%.

Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 0,6%, până la nivelul de 84,74 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,6%, până la 18,808 miliarde de euro). Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 3,7%).

Depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 6,3%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 1,9 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice s-au diminuat cu 1,6%).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade