Deputatul Cătălin Rădulescu: Am primit 150 de amenințări cu moartea; depun plângere penală

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că după ce a acordat un interviu unui cotidian central a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

"După interviul de la Adevărul am primit 150 de amenințări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amenințat cu moartea, am primit 150 de amenințări cu moartea pe Facebook. Fapt pentru care dimineață mi-am contactat avocații, 150 de persoane care mi-au dat numele lor — in Codul penal este pușcărie de la 3 la 5 ani amenințarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane", a declarat Rădulescu la Parlament.

El a menționat că este colecționar de arme.

'Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar. (...) Am spus și voi spune — dacă vreodată în țara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieși în stradă cu arma. La Revoluție am ieșit în stradă tot așa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niște idei pentru care lupt — drepturile și libertățile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viața voastră. (...) Dacă se iese in stradă pentru o idee, cum s-a ieșit atunci cu ordonanța, a fost Ok. (...) Nu trebuia dată această ordonanță și toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (...) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piață și întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalți oameni, vrem să ieșim în Piața Victoriei ce s-ar întâmpla?', a spus Cătălin Rădulescu.

Potrivit lui Rădulescu, autoritățile din țările europene au reacționat în cazul mitingurilor neautorizate.

"Am spus, dacă se transformă și dacă mitingurile sunt violente trebuie să reacționeze și România, așa cum se reacționează în orice țară civilizată din Europa. Nici nu sunt de acord ca oamenii să stea într-un loc să-l ocupe fără motiv seară de seară. Haideți să facem un parc acolo, să punem băncuțe. Amendamentul (n.r. lui Șerban Nicolae) se discută în comisie și acolo se votează cu majoritatea. (...) Mi-am riscat viața la Revoluție", a susținut el.

Rădulescu a mai spus că nu se descurcă cu salariul de parlamentar, care este unul "nemotivant".

"Atâta timp cât eu trebuie să-mi cumpăr 3-4 costume pe lună nu-mi ajung nici banii de un pantof. Atât timp cât toată lumea ne dorim ca salariile să fie mari, cred că și parlamentarul trebuie să aibă un salariu civilizat care să-i permită sa-și cumpere costume, să venim civilizat, nu ca alții în blugi și teniși. Ar trebui să avem salarii mult mai decente. Dacă vrem să venim în blugi și mizerabili, lumea o să ne trateze ca atare. Nu mă descurc. Eu îmi folosesc dividendele pe care le iau la sfârșit de an din compania mea ca să-mi plătesc motorina", a afirmat social-democratul.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …