Deputatul Emanuel Ungureanu cere demiterea lui Vasile Cepoi de la ANMCS şi a şefei DSP Bucureşti

Deputatul Emanuel Ungureanu cere demiterea lui Vasile Cepoi de la ANMCS şi a şefei DSP Bucureşti

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea şefului Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi, precum şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, Cristina Pelin, pentru modul în care au gestionat situaţia de la Spitalul Floreasca după cazul pacientei arse pe masa de operaţie.

Parlamentarul îi reproşează lui Cepoi, într-o postare pe Facebook, faptul că ar fi suspendat în mod ilegal acreditarea unităţii sanitare.

"Vasile Cepoi (...) a suspendat în mod ilegal acreditarea Spitalului Floreasca. Din dorinţa de a ascunde responsabilitatea ANMCS pentru incidentul grav produs la Floreasca, Cepoi a sărit public cu o sancţiune care nu are bază legală împotriva Spitalului Floreasca! Explicaţia poate să pară foarte tehnică, dar în cuvinte simple, oamenii lui Cepoi de la ANMCS nu şi-au făcut treaba şi Cepoi este direct responsabil pentru asta şi trebuie urgent demis. Deci, nu există bază legală în virtutea căreia să se fi dispus suspendarea acreditării, întrucât proiectul de Ordin privind aprobarea condiţiilor şi a metodologiei de suspendare a acreditării unităţilor sanitare cu paturi se afla în consultare publică şi nu a fost publicat în Monitorul Oficial", a scris Emanuel Ungureanu.

În opinia sa, ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Floreasca este nu doar ilegal, ci şi abuziv, deoarece ANMCS nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale privind verificarea şi monitorizarea unor indicatori.

"Înţelegem că spitalul avea o conformitate de 55%, oare de ce nu a fost monitorizat, de ce nu au fost efectuate vizite de monitorizare şi dacă au fost efectuate care a fost rezultatul? De asemenea, înţelegem că ANMCS a comunicat situaţia conformării spitalului la cerinţele procesului de monitorizare DSP Bucureşti unde directoare este Cristina Pelin, ce măsuri a luat aceasta? Dacă erau luate toate măsurile de către ANMCS şi DSP Bucureşti se mai întâmpla această nenorocire? În consecinţă, solicit oficial primului-ministru al României, Ludovic Orban, demiterea de urgenţă a şefului ANMCS, Vasile Cepoi, şi ministrului Sănătăţii, demiterea directorului DSP Bucureşti, Cristina Pelin; şi ei sunt direct responsabili de tragedia de la Floreasca!", se mai arată în postare.

Vasile Cepoi a anunţat, luni, că ANMCS va face un audit la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale. El a precizat că suspendarea acreditării nu reprezintă o sancţiune pentru spital, ci "o perioadă" în care activitatea din unitatea medicală "este supervizată" de ANMCS, pentru a vedea cum sunt luate măsuri pentru prevenirea unor efecte adverse asociate asistenţei medicale.

Pe 30 decembrie, Emanuel Ungureanu s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune o plângere penală în care solicita procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual.

Deputatul USR este primul care a prezentat public cazul femeii bolnave de cancer care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, pacienta decedând ulterior. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!