Designerul Clara Rotescu, despre Iohannis la baza Kogălniceanu: Al doilea Petre Roman revival în lumea politicii

Designerul Clara Rotescu spune că ținuta cu sacou gen Top Gun a președintelui Klaus Iohannis, purtată la baza militară "Mihail Kogălniceanu", ''a făcut ravagii în rândul femeilor'' și consideră că șeful statului a devenit astfel "al doilea Petre Roman revival în lumea politicii românești".

Clara Rotescu este prezentă la un festival de modă la Sibiu.

"Cert este că ținuta cu sacou gen Top Gun a făcut ravagii în rândul femeilor", a declarat, pentru AGERPRES, Clara Rotescu.

Designerul îl critică însă pe președintele Iohannis pentru că și-a dat jos sacoul în timpul vizitei și s-a afișat într-o cămașă cu mânecă scurtă, ceea ce este nerecomandat de codul vestimentar al demnitarilor.

"Cea mai mare greșeală din lume: niciun parlamentar, niciun funcționar public din lume nu poartă cămașă cu mânecă scurtă. În lumea diplomației este o greșeală extraordinară. Când apari oficial, când te duci să dai mâna cu niște forțe armate, când te duci să faci un lucru oficial, nu ești pe câmp, ești președintele României. În ziua în care ai fost desemnat președintele României, începi să fii foarte, foarte atent tu și soția ta. Îți iei ghidul vestimentar, care poate este ultima ta problemă, dar care va deveni prima. (...) Trebuia să rămână îmbrăcat cu sacou că era al doilea Petre Roman revival în lumea politicii românești", a precizat designerul Clara Rotescu, fost corespondent de război în Iugoslavia.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Centrul Administrativ ''Mihail Kogălniceanu" din Constanța, unde a venit cu ochelari de soare, tip aviator, sacou închis la culoare și pantaloni albi. Internauții l-au comparat pe președinte cu Tom Cruise în rolul din "Top Gun" sau cu Arnold Schwarzenegger din seria "Terminator".

Încă de pe vremea când era primar al Sibiului, Klaus Iohannis obișnuia să se numere printre spectactorii unui festival de modă din oraș, iar, de când a devenit președinte, Iohannis a apelat și la ajutorul designerilor.

În urmă cu câțiva ani, designerul Adina Buzatu declara pentru AGERPRES că Iohannis este la modă în politica românească, pentru că "are o eleganță nativă și pantofi frumoși".

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul