Dezamăgirea unei turiste românce pe litoralul grecesc

Dezamăgirea unei turiste românce pe litoralul grecesc

O turistă româncă semnalează faptul că tot mai mulți patroni din industria de turism elenă încep să preia din obiceiurile și tacticile românilor, pentru a face bani din orice.

Litoralul grecesc este o destinație pentru zeci de mii de români. FOTO Shutterstock

Grecia a devenit în ultimii ani principala destinație pentru turiștii români care aleg să-și petreacă vacanța în străinătate, iar cei mai mulți dintre ei nu regretă alegerea făcută. Cei mai mulți spun că dincolo de piesajele deosebite, grecii știu cu adevărat să facă turism, sunt ospitalieri și practică prețuri mai mici decât pe litoralul românesc. Există însă și excepții, hoteluri, plaje sau chiar stațiuni de pe vastul litoral grecesc unde lucrurile nu stau așa. Mânați de foamea de bani, unii dintre patronii greci recurg la metode și la tactici inspirate parcă din alte locuri. O turistă româncă a făcut această remarcă, într-o postare pe Facebook. „Anul acesta și grecii au făcut training la Mamaia”, e observația sa încă din start.

„Anul acesta și grecii au făcut training la Mamaia. În Vourvorou la două beach baruri cunoscute și frecventate se plătea de persoană, în primul rând 15 euro, în rândul 2 și 3 ...10 euro și din rândul 4 - 5 euro. Consumația o plăteai separat, dar nu avea o limita stabilită. În Ormos, la plaja Hrisi Ammoudia aceeași situație. În Ofryniou situația diferită și mai convenabilă. Plaje frumos amenajate, dar la care doar trebuia să faci consumație, unele aveau limita de 20 de euro pentru trei șezlonguri măsuță și scaun, altele 15 euro, alta o consumație și atât ... fie un suc, o bere sau un frappe”, explică turista.

„Și grecii au început să pună preț pe plajele lor”

Chiar și așa, pentru ea, ca și pentru alți mulți turiști români, continuă să fie mai convenabil să își petreacă vacanța în Grecia, iar asta în primul rând pentru că, spune turista, condițiile sunt mai bune.

„În orice situație, să ne înțelegem, nu poate fi nimic gratis decât dacă aduci de acasă pe plajă publică și de astea sunt nenumărate în Grecia. Discuția este că în patria noastră nu mai puteai avea parte de plaje publice. Singura opțiune era șezlongul la suprapreț, eventual rupt sau jegos sau cum mi s-a întâmplat mie în 2019 să nu am voie să-l mut după umbră sau după soare, iar frappe-ul era o mâzgă de ness la un pahar de plastic mai măricel un pic. În rest, să știți că și grecii au început să pună preț pe plajele lor”, a mai afirmat turista.

Thassos, insula luată cu asalt de români

Cu sau fără probleme și chiar dacă mulți turişti se plâng de condiții și au diverse nemulțumiri, Grecia rămâne și în acest an pentru români una dintre cele mai atractive destinații estivale, iar hotelurile din insula Thassos sunt luate cu asalt de români. Conform unor statistici, în ultimii ani opt turişti din zece care au ales această insulă erau români.

Statisticile au arătat că în ultimii 15-20 de ani românii au ales să-şi petreacă vacanţa în Grecia. Alături de români, tot mai numeroşi sunt şi turiştii polonezi şi cehi, potrivit Euro2day.gr. Potrivit sursei citate, în 2021 turiştii din România au preferat Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…