DGPMB: Poliţist cercetat pentru neglijenţă în serviciu, după ce a eliberat o persoană care trebuia arestată

DGPMB: Poliţist cercetat pentru neglijenţă în serviciu, după ce a eliberat o persoană care trebuia arestată

Un poliţist din cadrul Poliţiei Capitalei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu pentru că a respectat dispoziţia unei instanţe de punere în libertate a unei persoane, la revocarea mandatului de arestare preventivă, dar nu a avut în vedere şi mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni, emis pe numele aceleaşi persoane pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier.

În urma verificărilor efectuate în acest caz, Serviciul Control Intern a sesizat unitatea de Parchet competentă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Potrivit DGPMB, la data de 27 februarie 2018, în urma unei adrese emise de instanţă s-a constatat că o persoană care s-a aflat sub imperiul unui mandat de arestare preventivă, revocat ulterior de instanţă, la 2 februarie 2018, persoană pusă în libertate în conformitate cu decizia judecătorului, se afla şi sub măsura unui mandat de executarea pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier.

Din eroare, această situaţie nu a fost cunoscută de poliţistul care a întocmit actele de punere în libertate la revocarea mandatului de arestare preventivă.

Imediat, conducerea Direcţiei Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus şi au fost demarate activităţi şi verificări. Persoana faţă de care era emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier, aceasta a fost depistată şi încarcerată la data de 28.02.2018. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”