DIETA DE PRIMĂVARĂ. Cum să profităm de sezon pentru a slăbi

DIETA DE PRIMĂVARĂ. Cum să profităm de sezon pentru a slăbi

Nu-i de mirare ca multe persoane devin delasatoare in sezonul rece cu silueta si se infrupta din delicatese culinare in mod excesiv. Pana una alta, este si usor sa treci cu vederea kilogramele in plus atunci cand te “refugiezi” in pulovere largi, pufoase si incredibil de comode.

Insa, odata cu venirea primaverii, cand incepem sa trecem la haine mai subtiri si scoatem “de la naftalina” tinutele mai golase ne dam repede seama ca n-ar fi trebui sa mancam si carnati, si friptura, si trei felii de tort la aceeasi masa de sarbatoare si nici pungile de chipsuri sau cartofii prajiti in serile geroase petrecute in fata televizorului. Putem, insa, scapa de kilogramele in plus folosindu-ne de atuurile primaverii in materie de alimentatie.

Legume fara retinere

Daca ne place sa ne ridicam de la masa cu burta plina, ar trebui sa avem grija cu ce ne umplem stomacul, pentru ca aproape toate alimentele si preparatele nu au continut caloric neglijabil. Insa legumele chiar au continut caloric neglijabil, motiv pentru care putem manca din belsug, saturandu-ne, fara a ne face niciun fel de probleme. Asadar, o bucata mica de carne pe gratar sau doua felii de branza slaba pot fi suficiente la o masa daca le insotim cu un bol imens de salata cu de toate, de la ceapa verde la ridichi, la salata, la rosii, la orice leguma poftim.

Mai mult, putem sa ne folosim de un mic truc alimentar pentru a scadea aportul de calorii pe zi si a slabi mai usor. Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea de stat din Pennsylvania (SUA) a aratat ca persoanele care mananca la primul fel un bol mare de salata isi dimineaza aportul caloric cu 12% la masa. Asadar, incepe masa cu o salata si abia mai apoi treci la alt preparat alimentar. Atentie insa la dressinguri. Nu le cumpara gata facute din supermarket, ci fa-le in casa. Foloseste iaurt in loc de maioneza si atentie la cantitate de ulei pusa in salata. Sosurile de salata la borcan sau la pungute abunda in calorii si in substante conservate si aromatizante.

Vezi mai multe pe lyla.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 „Ar fi primul val al ofensivei”

3 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

4 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?