DIICOT neagă că l-a audiat luni pe Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube

DIICOT neagă că l-a audiat luni pe Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube

DIICOT neagă faptul că l-a audiat luni pe deputatul Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube, în legătură cu presupusa adresă de email pe care ar fi folosit-o procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Domnul Ghiță nu a dat astăzi declarații, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arată într-un răspuns oficial al DIICOT.

Sebastian Ghiță s-a prezentat luni la DIICOT, însă procurorii spun că au reprogramat audierea lui.

Precizarea DIICOT vine după ce Ghiță a venit luni la sediul Direcției și a susținut că a dat declarații în dosarul Black Cube, în care a făcut referire și la "adresa secretă" care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de șefa DNA — cucuveauamov.gmail.com.

"Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date și informații din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com) s-ar putea să încerce să afle informații. (...) Știam că această adresă de email este folosită de doamna Kovesi. (...) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituții ale statului român, DNA , SRI, DIICOT este o chestiune permisă și cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă", a declarat Sebastian Ghiță, la ieșirea din sediul DIICOT.

De altfel, și la intrarea în sediul DIICOT, Sebastian Ghiță a afirmat că știa faptul că șefa DNA folosea email-ul respectiv.

"Sunt convins că acea operațiune a unor agenții de spionaj străine — Black Cube, agenția care a fost legată de fostul șef al spionajului israelian — este în atenția procurorilor DIICOT și, pentru că principala țintă în statul român a fost doamna Codruța Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă — cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart și din care au putut afla informații secrete ale statului român, ale DNA și ale doamnei Kovesi", a spus Ghiță, la intrarea în sediul DIICOT.

Până în prezent, trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria