DIICOT: Percheziții în Gorj și Dolj pentru destructurare de grup infracțional; acuzații - trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor

DIICOT: Percheziții în Gorj și Dolj pentru destructurare de grup infracțional; acuzații - trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor

Cinci percheziții domiciliare sunt efectuate joi în județele Gorj și Dolj în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor, trei persoane urmând să fie duse la audieri, informează un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Jiu, efectuează cinci percheziții domiciliare în localitățile Târgu-Jiu, Bumbești-Jiu și Runcu din județul Gorj și în localitatea Răcari din Dolj.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016 (luna noiembrie), mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane (minore și majore), proxenetism, spălare a banilor.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica și gestionarea activității infracționale, existând situații (în cazul persoanelor minore) în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor), se arată în comunicat.

"S-a reținut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a șase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani. Totodată, urmare a activității infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora. În cauză vor fi puse în aplicare un număr de 3 mandate de aducere, persoanele urmând a fi audiate la sediul DIICOT — BT Gorj", se mai menționează în comunicatul de presă.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la Inspectoratele Județene de Poliție Gorj și Dolj și al jandarmilor, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /