Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA: 13 inculpați trimiși în judecată într-un dosar de evaziune în domeniul achiziției de medicamente cu prejudiciu de 19 milioane de lei

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 13 inculpați, administratori ai unor societăți sau persoane care controlau efectiv anumite firme, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul achiziției de medicamente cu prejudiciu de 19 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, inculpații din dosar au fost deferiți justiției pentru evaziune fiscală și spălare de bani sau pentru complicitate la aceste infracțiuni.

"În perioada 2010 — 2011, inculpata Pănescu Iuliana-Daniela împreună cu inculpatul Ștefan Dan-Valentin, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, cu sprijinul celorlalți inculpați (administratori sau persoane care controlau în fapt activitatea unor societăți partenere), au înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le conduceau achiziții fictive de medicamente", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, medicamentele respective, din categoria celor destinate afecțiunilor cardiace, infecției HIV/SIDA și celor onco-hematologice și care fac obiectul unor programe naționale finanțate de la bugetul de stat, fiind subvenționate în totalitate, erau procurate de pe piața neagră din România și erau exportate ulterior în spațiul intracomunitar.

În acest mod, inculpații beneficiau ilegal de scutiri de taxe. Potrivit anchetatorilor, membrii rețelei au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 19.070.230 de lei, din care 6.870.203 lei TVA dedus ilegal și 12.200.027 de lei impozit pe profit nedeclarat.

"În aceeași perioadă, pentru a da o aparență de legalitate achizițiilor înregistrate, a fost creat un circuit financiar menit să asigure produsul infracțional și să spele sumele de bani provenite din evaziunea fiscală. Astfel, pentru a fi ascunsă originea ilicită a fondurilor, sumele de bani obținute în maniera de mai sus au fost rulate prin conturile societăților controlate de inculpați, de unde, ulterior, suma totală de 58.745.965,90 lei a fost retrasă de aceștia direct, în numerar sau prin intermediul ATM-urilor", se mai menționează în comunicatul DNA.

Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 19.070.230 lei, iar procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile, imobile și conturi bancare care aparțin unora dintre inculpați.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!