DNA: Fragmentul postat pe Facebook de Ponta este din conținutul opiniei separate a expertului desemnat de Șova

DNA: Fragmentul postat pe Facebook de Ponta este din conținutul opiniei separate a expertului desemnat de Șova

Direcția Națională Anticorupție (DNA) susține că fragmentul publicat pe Facebook de premierul Victor Ponta, în legătură cu dosarul său de la DNA, este de fapt un extras din conținutul opiniei separate a unui expert desemnat de Dan Șova, cercetat în aceeași speță, și că nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.

"Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor-Viorel este în realitate un extras din conținutul opiniei separate a unuia dintre experții inculpaților, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman și nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză. Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 și următoarele CPP", a precizat miercuri DNA la solicitarea AGERPRES.

DNA reiterează că expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina lui Victor Ponta se ridică la suma de 51.321,80 lei.

"Menționăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conține 29 de file și 8 anexe", mai precizează DNA.

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, că este o "manipulare" prezentarea de către DNA a prejudiciului din dosarul său, ca urmare a expertizei.

"Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite — din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA 'Șova și Asociații' și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 de lei și se arată, de asemenea, că au fost plătite taxe și impozite de către 'Cabinet Avocat Ponta Victor' în suma de 53.000 lei! Deci, prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul român, care a încasat în plus 2.000 de lei!", a scris miercuri premierul Victor Ponta pe Facebook.

El a atașat postării o copie după această "constatare", precizând că sechestrul a fost pus în data de 13 iulie.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citat în dosarul Rovinari — Turceni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?