DNA: Percheziții în 16 locații din Constanța; patru - la instituții publice privind fapte comise în perioada 2015-2016

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că procurorii efectuează, miercuri dimineață, percheziții în 16 locații situate în municipiul Constanța, dintre care patru la sediile unor instituții publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2015 - 2016.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2015 — 2016. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul Constanța, dintre care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanța.

Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că au loc percheziții la persoane fizice, lucrători vamali și polițiști de frontieră, dar și la Cabinetul medico-santiar de frontieră și vaccinări internaționale, Biroul vamal de frontieră, Căpitănia zonală, Poliția de frontieră Constanța.

Aceleași surse susțin că faptele vizează mită primită de funcționari cu ocazia controlării navelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…

5 115 milioane de euro! Istoricul dosarului Constanda. Băsescu a dat cepul