DNA: Reprezentanţi ai unei asociaţii de crescători de animale, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

DNA: Reprezentanţi ai unei asociaţii de crescători de animale, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Doi reprezentanţi ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comuna Tătăruşi, judeţul Iaşi, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru fraudă cu fonduri europene.

Potrivit unei sinteze a DNA transmisă joi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Petrişor şi a lui Mureş Vasiliu, la data faptelor reprezentanţi legali ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Comuna Tătăruşi, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

De asemenea, anchetatorii au decis trimiterea în judecată şi a asociaţiei crescătorilor de animale, pentru aceeaşi infracţiune.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2012 - 2015, Ioan Petrişor şi Mureş Vasiliu ar fi depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate.

Prin aceste demersuri, arată sursa citată, aceştia ar fi obţinut pe nedrept sprijin financiar nerambursabil în total de 240.739,14 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal.

DNA informează că în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin lui Ioan Petrişor şi lui Mureş Vasiliu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...