Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

"Vreau să mulțumesc pentru implicare și ANAF pentru că, la un moment dat, într-un termen foarte scurt, va începe un control în așa fel încât să scoatem la iveală toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism și au fost de bună credință. Toate acestea trebuie apărate și chiar în instanță trebuie stipulat acest lucru, pentru că orice agenție, orice companie de genul acesta, are salariați și nu trebuie să intre în insolvență sau în faliment", a spus Dobre.

Acesta a precizat că este vorba despre un control la nivel național și că speră să fie finalizat într-o lună, maximum două.

"Noi sperăm ca într-o lună, două luni maxim, să se finalizeze. Este un control la nivel național, pentru că această companie avea contracte cam pe tot teritoriul României și asta înseamnă că toți colegii din ANAF trebuie să se ducă...Mai sunt și alte planuri de control ale instituției. Este un lucru care a dat peste cap, exact cum ne-a dat și pe noi peste cap, pentru că și noi aveam un plan la rândul nostru. Bineînțeles că vom face tot ce ne stă în putință, pentru că suma este destul de mare, este chiar foarte mare, cea mai mare probabil de la 1990 încoace. Să vedem ce soluții vom găsi în așa fel încât, și cu sprijinul ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism n.r) să despăgubim, și cât pot despăgubi dânșii de la ANAT, și restul, dacă se pot recupera sume din ce a făcut fostul acționar cu banii...", a explicat ministrul Turismului.

El a subliniat că a discutat și cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care este centrată pe partea de protecție a persoanelor fizice, în general, pentru a vedea "ce pași trebuie să facem", urmând ca întâlniri în acest sens să aibă loc și săptămâna viitoare.

Ministerul Turismului a organizat sâmbătă o ședință operativă în vederea identificării soluțiilor pentru prevenirea și evitarea situațiilor similare cu cea generată de agenția Omnia Turism. La ședința condusă de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, au fost invitați să participe, conform unui comunicat al MT, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Ministrul Turismului a anunțat miercuri, într-o conferință de presă referitoare la situația Omnia Turism în urma decesului patronului, George Negru, că un număr de 244 de turiști sunt plecați în străinătate cu această agenție, iar o parte dintre ei au decis să își plătească singuri cazarea.

Totodată, ministrul Turismului i-a sfătuit pe toți cetățenii care au cumpărat pachete turistice prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenției au fost blocate de bănci și nu se mai pot fi efectua plăți. În urma controlului efectuat marți la sediul agenției s-a descoperit că Omnia avea o poliță de despăgubire de numai 50.000 dolari și doar 30.000 de euro în conturi.

Potrivit ministrului de resort, paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție, în condițiile în care agenția a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienți, iar pentru perioada 17 octombrie — 31 decembrie 2017 au mai fost încasați 433.000 de euro de la 202 turiști.

Patronul Omnia Turism, George Negru, a încetat din viață la începutul acestei săptămâni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala