Donald Trump a numit un consilier apropiat în funcția de "negociator internațional"

Donald Trump a numit un consilier apropiat în funcția de "negociator internațional"

Președintele american ales, Donald Trump, l-a numit marți pe șeful echipei sale de consilieri juridici în funcția de "reprezentant special pentru negocierile internaționale", un post nou în cadrul administrației americane, relatează AFP.

Într-un comunicat al echipei de tranziție, Donald Trump a afirmat că Jason Greenblatt, care a lucrat în calitate de avocat în cadrul societății sale, "Trump Organisation", timp de două decenii, îl va asista "în negocierile internaționale de orice fel și pentru acordurile comerciale în întreaga lume".

"Jason este unul din consilierii mei cei mai apropiați și în care am cea mai mare încredere. El are un trecut important ca negociator, a desfășurat tranzacții complicate în numele meu și dispune de experiența de a ști să apropie părțile și a clădi un consens în dosare dificile și sensibile", a dat asigurări Donald Trump.

Jason Greenblatt, avocat în dreptul imobiliar în vârstă de vreo 50 de ani, a fost, de asemenea, consilier al candidatului republican la Casa Albă în timpul campaniei privind relațiile dintre Israel și Statele Unite.

Pe probleme comerciale, președintele ales va fi asistat de miliardarul Wilbur Ross, 79 de ani, pe care l-a desemnat secretar la Comerț. Donald Trump încă nu și-a numit reprezentantul pentru comerț exterior (USTR).

Potrivit canalului de televiziune CNN, Jason Greenblatt se va concentra asupra conflictului israeliano-palestinian, relațiilor dintre Statele Unite și Cuba și acordurilor comerciale dintre cele două țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...